Η Ντένια Φραγκιά που έκανε περήφανους τους Κεφαλονίτες [Φωτο-Video]

Σε μία κατάμεστη αίθουσα (να σημειώσουμε πάντως την παντελή απουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του νησιού), στο θέατρο «Κέφαλος», η παρουσίασε στους Κεφαλονίτες εικόνες και εμπειρίες από το πρόσφατο ταξίδι της στην και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, τις δυσκολίες και την πείνα που μαστίζει τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την εθελοντική βοήθεια που η ίδια πρόσφερε.

Η βοήθειά της ήταν εξαιρετικά σημαντική αφού εκτός από τα μαθήματα αγγλικών που παρέδωσε στα παιδιά των Μασάι, βοήθησε τις γυναίκες της περιοχής στην κατασκευή και προώθηση χειροποίητων κοσμημάτων.

Προωθώντας αυτά τα κοσμήματα μέσα από τη σελίδα της στο facebook συγκέντρωσε χρήματα τα οποία ένα μέρος τους δινόταν στις γυναίκες που τα κατασκεύαζαν, ένα άλλο πήγαινε στην αγορά τροφής (τα παιδιά εκεί, όπως μας είπε τρέφονταν με ένα κύπελλο χυλό την ημέρα), ενώ με τα υπόλοιπα ξεκίνησε η ανέγερση ενός νέου σχολείου, το οποίο αποτελεί και το μεγάλο όνειρο της Ντένιας.

Η ίδια ευχαρίστησε τους φίλους από την Κεφαλονιά αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα που έσπευσαν να βοηθήσουν αγοράζοντας τα βραχιόλια και τα υπόλοιπα κοσμήματα. «Η βοήθεια ήταν άμεση και συγκινητική», μας είπε, με αποτέλεσμα να πουληθούν περίπου 2000 κοσμήματα.

Την ρωτήσαμε εάν σκέφτεται να επιστρέψει και μας απάντησε ότι ήδη προγραμματίζει το επόμενο ταξίδι της για τον Μάρτιο με σκοπό κυρίως να ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου σχολείου.

Δείτε τι είπε η Ντένια Φραγκιά στον Κέφαλο αλλά και δύο συγκλονιστικά video από το ταξίδι στην Κένυα.


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα