Παρίσης: «Κομπίνα ήταν ο ΚΟΙΣΠΕ»

«Κομπίνα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, τον συνεταιρισμό , κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και πρ. εργαζόμενους στον ΚΟΙΣΠΕ Ρότα, οι οποίοι διαμαρτύρονταν στο δημαρχείο γιατί παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Παρίσης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στον ΚΟΙΣΠΕ προχωρώντας σε σοβαρές καταγγελίες και λέγοντας τα εξής:

«Ο ΚΟΙΣΠΕ δεν ήταν ΚΟΙΣΠΕ, ήταν μία κομπίνα… ένας συνεταιρισμός με μία συμμετοχή του Δήμου, είχαν 7 εργαζόμενους με αόριστου χρόνου, και 9 παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επήγαν και κάνανε δράσεις που ήταν καταστροφικές. Πήγαν και φτιάξανε ένα μποστάνι το οποίο εισέπραξε 7400 ευρώ μες τα τρία χρόνια και οι επιχορηγήσεις που πήρανε από το υπουργείο Υγείας, γιατί ήμουν και βουλευτής, πήρανε 634.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά, κανείς δεν ξέρει που πήγανε, και οι άνθρωποι ήταν απλήρωτοι, ο Δήμος είχε 1 μετοχή, τα υπόλοιπα τα είχαν… οι Ρομπόλες, και ξέρεις πώς φτιάξανε τον συνεταιρισμό… Και αντί να προσφέρει έργο χρωστάνε 348000 μέσα στην αγορά. Είχαν την Οινοθήκη στην οποία πηγαίνανε και τρώγανε τσάμπα δύο φορές την εβδομάδα με τεράστια έξοδα. Ποιος από κι εσάς ακόμα το Εργατικό Κέντρο πήγε να ασχοληθεί, να δει, αυτά τα χρόνια (2008,2009,2010) πού πήγαν 638.000.

Δουλεύανε οι άνθρωποι απλήρωτοι, οι 7 άνθρωποι, είχαν ένα καφέ που λένε ότι το έκλεισε ο Δήμος, που εγώ είπα να μην κλείσει. Πήγε και παραιτήθηκε η κ. Γαρμπή και ήταν ακέφαλο, και βάλανε τον φουκαρά τον Καρλή, έναν ανάπηρο άνθρωπο πρόεδρο, και αυτή τη στιγμή του βγάζουνε το σπίτι στον αέρα. Περάσαμε, που δεν ήταν σύννομο, και κάναμε πράξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, περάσαμε 100.000. Τα 100.000 αυτά δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» (και έχει μείνει υπόλοιπο) τον άνθρωπο, που πήγαν και τον βάλανε πρόεδρο, έναν ανάπηρο άνθρωπο».
Βγάλαμε 100.000, είχαμε πει να δώσουμε άλλα 60.000 που δεν μπορούν να πληρωθούν. Διότι ο Δήμος, αυτή τη στιγμή, πρέπει να αγοράσει μετοχές. Τι να πάρει μετοχές; Δηλαδή ένας βουλιαγμένος Δήμος, θα πάει να πάρει μετοχές για να πάει στην αγορά να πληρώσει τα 348.000; Είχατε κάνει κατάληψη 6 μήνες νομίζω, δεν θυμάμαι πόσο διάστημα ήταν… υπήρχε ένας γεωπόνος επάνω στο μποστάνι που έπαιρνε, με την ασφάλειά του, 2000 το μήνα, (2000 το μήνα!), επί τρία χρόνια που ήταν γύρω στα 90.000 εισπράξανε 7450…

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα