Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ώρα μηδέν… [+video]

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις προσωπικού του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, με τον διοικητή, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετούς μήνες.

Η βουλευτής του νησιού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου προανήγγειλε 15 προσλήψεις όμως, τόσο η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, όσο και οι γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι ακόμη και αν προκηρυχθούν μέσα στο μήνα οι προσλήψεις, το νέο προσωπικό θα αναλάβει καθήκοντα από το 2016 και με αυτές τις συνθήκες, όπως μας είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ζαφειλόπουλος, το καλοκαίρι «δύσκολα βγαίνει».

Τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο παθολογικό τμήμα, που είναι και η καρδιά του νοσοκομείου, ενώ ανάλογες ελλείψεις παρατηρούνται στο νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου, στους ειδικευόμενους αλλά και στους αγροτικούς γιατρούς σε ολόκληρο το νομό. Και σαν να μην έφταναν οι συνταξιοδοτήσεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις που δεν αναπληρώνονται, σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η δυσκολία στο να βρεθούν ειδικευόμενοι και αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι δεν έρχονται στα νησιά.

Στο -20  το προσωπικό

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις μηδενικές προσλήψεις που έχουν γίνει από το 2009 στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ την ίδια περίοδο έχουν αποχωρήσει περίπου 18-20 άτομα, άλλοι λόγω συνταξιοδότησης και άλλοι λόγω παραίτησης. 

Από την άλλη πλευρά, χωρίς προβλήματα και με πολύ καλό έργο λειτουργούν άλλα τμήματα όπως το καρδιολογικό, το παιδιατρικό, το ορθοπεδικό και το ακτινοδιαγνωστικό.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε νέα παρέμβαση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς αλλά και της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου ενώ προαναγγέλθηκαν και νέες κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.

Αύριο αναμένεται να δοθεί νέα συνέντευξη τύπου στην οποία μάλιστα θα παραβρίσκεται και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος, μαζί με τον διοικητή του νοσοκομείου, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σοφία Ζαφειράτου και τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Κεκάτο.

Δείτε στο video τον διοικητή του νοσοκομείου αλλά και το μέλος του Δ.Σ. Γεράσιμο Παντελειό να περιγράφουν την κατάσταση στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα