Στον Θαλασσόμυλο μεταφέρεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τμήματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των Δαυγάτων μεταφέρονται στον Θαλασσόμυλο, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα 40 κιβώτια
40 κιβώτια με αντικείμενα υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανεκμετάλλευτα,  ανέφερε στην εισήγησή του ο Γ. Αποστολάτος, ενώ ελάχιστοι είναι οι επισκέπτες και συνεπώς τα έσοδα που έχει το μουσείο, το οποίο ουσιαστικά σήμερα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας. Αυτό είναι κάτι που όπως πιστεύει και το Δ.Σ. θα αλλάξει εάν μεταφερθεί σε πιο κεντρικό σημείο, ειδικά εάν συνδυαστεί με επισκέψεις τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια. Αυτό αναμένεται να τονώσει την επισκεψιμότητα του μουσείου, και να βοηθήσει στην βιωσιμότητά του. Πέρα από αυτό όμως και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ευκολότερα τα μοναδικά του εκθέματα.
Μιχαλάτος: Να παραμείνει στα
Την αντίθεσή του με την μεταφορά του Μουσείου εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος ζήτησε να νοικιαστεί ο Θαλασσόμυλος και τα χρήματα να δίνονται στο Μουσείο ενώ αντίθετος με τη μεταφορά ήταν και ο Βασίλης Ρουχωτάς.
Δημητράτος: Να πάει η έκθεση στον Θαλασσόμυλο
Συμφώνησε με τη μεταφορά του Μουσείου στον Θαλασσόμυλο ο Μάκης Δημητράτος, προσθέτοντας ότι καλό είναι να μεταφερθεί το εκθεσιακό μέρος και να παραμείνει στα Δαυγάτα το τμήμα συντήρησης.

Φωτογραφία: kefalonizw.com