Ανοικτή επιστολή προς την Θεοπεφτάτου (Διονύσιος Καγγελάρης)

Ανοιχτη επιστολη προς τη βουλευτή Κεφ/νιας και Ιθάκης

θΑργοστόλι 13/7/2015
Αξιότιμη κυρια Θεοπεφτατου
αποφάσισα να σας γράψω για να εκθέσω μερικές σκέψεις μου –χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον- με την τροπή που πήραν τα πράγματα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Θα ήθελα να σας τονίσω ότι εγώ όπως και εκατοντάδες συμπατριώτες μας ψηφίσαμε εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα του κόμματος, που στα βασικά του σημεία ήταν η κατάργηση των μνημονίων ο περιορισμός της λιτότητας και η αναίρεση των άδικων φόρων (ΕΝΦΙΑ , ΕΕΤΗΔΕ κτλ). επίσης η επαναπροσληψη όσων άδικα απολύθηκαν και ο περιορισμός και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Γνωρίζω οτι η οικονομική μας κατάσταση είναι δύσκολη έως ασφυκτική και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι δανειστές μας στο έπακρο. κι επίσης το γεγονός οτι πιθανώς δεν είχαμε ένα δεύτερο σχέδιο…. Δεν είναι βέβαια της παρούσας στιγμής να αναλυθούν αυτά…
Όμως, όπως γνωρίζετε η δύναμη ενός κόμματος και η εκτίμηση που απολαμβάνει ένας βουλευτής έχει μόνο σχέση με τη βάση, με τον απλό λαό, που τον ψήφισε και στήριξε τις ελπίδες του σε αυτόν. Αν χαθεί αυτή η εμπιστοσύνη, η επαφή του βουλευτή με τη βάση, με την κοινωνία και τους φίλους -δεν εννοώ τους «πελάτες»- τότε ουσιαστικά η εκπροσώπηση του βουλευτή γίνεται τυπική και πολύ σύντομα ακυρώνεται…
Γνωρίζετε ακόμη ότι ο βουλευτής την έδρα του την παραδίδει μόνο στο λαό του που τον εξέλεξε, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση…
Ο Κεφαλονιτικος λαός και ο λαός της Ιθάκης με ποσοστό 64,96%!!!! απέρριψε τις ευρωπαϊκές συμφωνίες που περιέχουν αυξήσεις ή διατήρηση φόρων – υφεσιακα οριζόντια μέτρα και πολύ περισσότερο προαπαιτούμενα μέτρα και υποθήκευση δημόσιας περιουσίας.
Κατα τη γνώμη μου το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου και το ΟΧΙ στις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 πρέπει με τις επιλογές σας να τα περιφρουρήσετε, να τα προστατέψετε και να τα διαφυλάξετε!!.
Κατα τη γνώμη μου έτσι θα είστε πιο ήσυχη με τη συνείδηση σας κι εμείς με τη δική μας. Σκεφθείτε οτι οι Κεφαλλονίτες Ριζοσπάστες ποτέ δεν έγιναν ούτε «καταχθόνιοι-προστασιανοι» ούτε «μεταρρυθμιστές» αλλά απ’ οτι εχω διαβάσει έμειναν σταθεροί στα ιδανικά τους και στις ιδέες τους ως την «Ενωση».
Με τιμή
Διονύσης Καγγελάρης