Νέος φόρος 0.5% στις τουρ. επιχειρήσεις από τον Δήμο Κεφαλονιάς – συν 5% και στα κέντρα διασκέδασης

Ένα νέο φόρο ύψους 0.5% επί του τζίρου επιβάλει ο στις τουριστικές επιχειρήσεις ύστερα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιβολή του νέου φόρου σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις ήταν προαιρετική για την Κεφαλονιά, όμως το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους των συμβούλων της συμπολίτευσης αποφάσισε να εγκρίνει τη σχετική εισήγηση της Οικονομικής επιτροπής.

Ο φόρος αυτός μάλιστα μπήκε… απ’ το παράθυρο αφού η κεντρική εισήγηση αφορούσε σε έναν άλλο φόρο, υποχρεωτικό αυτή την φορά και ύψους 5% για τα κέντρα διασκέδασης. Στην απόφαση επιβολής αυτού του φόρου το 2012, είχε σημειωθεί κάποιο γραφειοκρατικό λάθος, οπότε η μαζί με αυτόν, φρόντισε να περάσει και τον φόρο του 0,5% που θα επιβαρύνει όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Νίκος Γκισγκίνης της Λαϊκής Συσπείρωσης μάλιστα, αντιδρώντας στην κίνηση αυτή ανέφερε ότι το τέλος αυτό, «παρ’ ότι θεωρητικά δεν είναι ανταποδοτικό, στην ουσία καλύπτει πάγιες ανάγκες του Δήμου, κάτι που φαίνεται και στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αναφέρεται σε αυξημένες ανάγκες για την καθαριότητα κ.λπ.».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα