Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στην Σαββαΐδου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα απιστίας ασκήθηκε στη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων για την υπόθεση Gennet και το «πάγωμα» φοροπροστίμου -μαμούθ ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν από τρεις μέρες η Κ. Σαββαΐδου είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για τον εν λόγω αδίκημα, ωστόσο, οι Εισαγγελείς διαφθοράς φαίνεται να μην πείστηκαν από τις εξηγήσεις της και άσκησαν σε βάρος της ποινική δίωξη για τη σχετική κατηγορία.

Το φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία είχε «παγώσει», παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στην κ. Σαββαίδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρείας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με την κατηγορία «με την πράξη της αυτή (σ.σ του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της η Κ. Σαββαΐδου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση,  ενώ φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Αναδημοσίευση με άδεια από την Αυγή