Λαϊκή Συσπείρωση: Σοβαρές καταγγελίες για εταιρεία στην οποία συμμετέχει συνεργάτης του δημάρχου

Σοβαρές καταγγελίες έκανε η στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με διαγωνισμό για την αναβάθμιση φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων του Αργοστολίου, στον οποίο πήρε μέρος εταιρεία, στην οποία φέρεται να συμμετέχει συνεργάτης του δημάρχου.


Συγκεκριμένα, ο αναφέρθηκε στις καταγγελίες εταιρείας (από τον χώρο του ηλεκτροφωτισμού) ότι αυτή, όπως και μια δεύτερη εταιρεία, αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό χωρίς να υπάρχει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Παράλληλα κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι η μοναδική εταιρεία που παραμένει στον διαγωνισμό εκπροσωπείται από δικηγόρο, ο οποίος είναι επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου.

Δείτε τι είπε ο Γιάννης Κουρούκλης

: Δεν αποκλείστηκε κανείς

Την δική της εκδοχή έδωσε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος με την Ισχυρή Κεφαλονιάς Σοφία Γαρμπή, η οποία απάντησε ότι «το θέμα ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή αλλά δεν ήταν ώριμη η εισήγηση και αποσύρθηκε» ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει αποκλειστεί ακόμη κανένας από τον διαγωνισμό. «Θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα των ενστάσεων, απ’ τον διαγωνισμό δεν ανοίχτηκαν οι τελικές προσφορές έως ότου οι Οικονομική Επιτροπή λάβει τη σχετική απόφαση. Κακώς αναφέρθηκε το θέμα και δημιουργούνται εντυπώσεις και μάλιστα εκτός θέματος», απάντησε η κ. Γαρμπή. 
Δείτε το video με την απάντησή της

Γκισγκίνης: Η κ. Γαρμπή προσπαθεί να μαζέψει αυτά που δεν μαζεύονται…

Η Λαϊκή Συσπείρωση όμως πέρασε στην αντεπίθεση, αυτή τη φορά με τον Νίκο Γκισγκίνη, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Γαρμπή ότι προσπαθεί να μαζέψει… τα αμάζευτα, αλλά και ότι δεν έγιναν πράγματα που ορίζουν αστικοί νόμοι. Παρέπεμψε μάλιστα σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία είχε αποσταλεί μία μέρα πριν. 

Τι έλεγε η ανακοίνωση: 

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ          ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ
 Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ)με αφορμή την διαδικασία παραλαβής των προσφορών για τον  διαγωνισμό του έργου: « Αναβάθμιση φωτισμού κοινοχρήστων χώρων Αργοστολίου για την εξοικονόμηση ενέργειας», έδειξε για άλλη μια φορά  το πραγματικό της πρόσωπο που δεν είναι άλλο από αυτό που στηρίζει έμμεσα είτε άμεσα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του λαού και των δημοτών. 
Η διαφορά είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ωφεληθήκαν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των δημοτών, επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν άμεση σχέση με εταιρεία που εκπροσωπείται από ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου.
 Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή έδωσε συνέχεια στην υλοποίηση του παραπάνω διαγωνισμού αξίας 69.388,85 ευρώ , χωρίς να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή την απόφαση της επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ (αρμόδια για τις προμήθειες) για τις δυο ενστάσεις που είχαν υποβληθεί από δυο άλλες εταιρείες κατά των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού  και χωρίς η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει επί αυτών (απαραίτητη προϋπόθεση που ορίζει ο νόμος). 
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι αυτή η στάση της Δ. Αρχής που δεν είναι η μοναδική τέτοιου είδους, αποκαλύπτει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η διαπλοκή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντιλαϊκή πολιτική και την διαχείριση της, και αποτελεί ένα από τα πιο φερέγγυα «εργαλεία» και μέσον για την υλοποίησή της σε όλες τις βαθμίδες από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, την τοπική διοίκηση κλπ. «Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο…το σύστημα».
Καλούμε τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να αντιδράσει σθεναρά σε τέτοια φαινόμενα που τελικά έχουν αποδέκτη τον ίδιο αφού του φορτώνουν καθημερινά νέα βάρη και βάσανα. Δεν είναι βεβαίως  τόσο τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται  και που φέρουν τις ευθύνες τους και θέλουν αλλαγή, όσο το ίδιο το σύστημα που δίνει την δυνατότητα να αναπαράγονται τέτοια φαινόμενα που πάντα βρίσκονται σε αντίθεση με την ανάγκη κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που σφαγιάζονται στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή μόνο με τον αγώνα και την οργάνωση του λαού σε όλα τα μέτωπα μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
                                                                             Αργοστόλι 21 Νοέμβρη 2015
                                                                           Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0