Καταργείται η κλήρωση στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο!

Την κατάργηση της κλήρωσης για την επιλογή των φοιτητών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου αποκάλυψε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Το από του χρόνου θα δέχεται όλες τις αιτήσεις και μάλιστα με μειωμένα δίδακτρα κατά 50 ευρώ ανά θεματική ενότητα.

Το υπουργείο αποφάσισε να μεγαλώσει των αριθμό των φοιτητών του ΕΑΠ, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Βασίλη Καρδάση που σκοπό έχει κυρίως να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται για να μην χαθεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που είχαν προσληφθεί στο Ίδρυμα και πληρώνοντας μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα είχε λήξει και το Ίδρυμα αδυνατούσε να τους πληρώνει από την τσέπη του με κίνδυνο να σταματήσουν τα μαθήματα και να στα σταματήσουν τις σπουδές τους οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που φοιτούν σ’ αυτό.

Έτσι προτάθηκε η λύση του να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών ώστε να μεγαλώσουν τα έσοδα αλλά και μειωθεί η τιμή της κάθε ενότητας αφού πολλοί φοιτητές, λόγω της κρίσης, δυσκολεύονται να μαζέψουν τα χρήματα που χρειάζονται.

Το στοίχημα είναι βέβαια αν οι διοικητικοί υπάλληλοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες που πλέον θα εξυπηρετούν πολλαπλάσιους φοιτητές, κάτι που οι ίδιοι όμως πιστεύουν ότι μπορούν. Άλλωστε μην ξεχνούμε ότι μιλάμε για εξ αποστάσεως μαθήματα.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα