Οι μικροί… θεατρίνοι ξεκίνησαν πρόβες στο Capitol

Ξεκίνησε σήμερα τις συναντήσεις του ο νέος… εκκολαπτόμενος παιδικός θίασος σε μια εξαιρετική προσπάθεια των μελών του Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κεφαλονιάς.

Ο Ρωσσέτος Λούζης υποδέχτηκε 20 περίπου παιδιά όλων των ηλικιών (είδαμε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου αλλά και λυκείου) μίλησε μαζί τους και τα έπεισε να δώσουν τα πρώτα δείγματα θεατρικής γραφής στη σκηνή. Οι μικροί ηθοποιοί είχαν την πρώτη τους επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου ακούγοντας χρήσιμα στοιχεία για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες. Εκτός από την… θεωρία όμως υπήρχε και πράξη. Αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους πολλά παιδιά έπαιξαν τους πρώτους μικρούς τους ρόλους, αυτοσχεδιάζοντας, κάνοντας παντομίμα, λέγοντας ποιήματα, τραγουδώντας, κάνοντας μιμήσεις κ.α.

Όλα τα παιδιά έφυγαν πραγματικά ενθουσιασμένα ενώ στα σχέδια της θεατρικής ομάδας είναι να ανέβει μία μικρή παράσταση τα Χριστούγεννα.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι η όλη αυτή προσπάθεια που απαιτεί κόπο και χρόνο, τόσο από τον Ρωσσέτο Λούζη, όσο και από άλλα μέλη του Ερασιτεχνικού (εκεί ήταν η Βίκυ Φωκά που συνόδευσε τα παιδιά με την κιθάρα της ενώ θα βοηθήσουν και άλλα μέλη στη συνέχεια), είναι δωρεάν!

Οι συναντήσεις των παιδιών θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο θεατράκι του Capitol.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα