Απομακρύνονται μετανάστες και… δημοσιογράφοι από την Ειδομένη

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης για την απομάκρυνση των μεταναστών που βρίσκονται εκεί.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα επεισόδια. Οι μετανάστες επιβιβάζονται σε λεωφορεία και από εκεί σε κέντρα υποδοχής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, οι αρχές απομάκρυναν όλους τους δημοσιογράφους, ενώ σύμφωνα με πολλές πληροφορίες υπήρξαν προσαγωγές φωτορεπόρτερ και αλληλέγγυων, οι οποίοι αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο ακόμη και για συλλήψεις δημοσιογράφων διεθνών πρακτορείων.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε πει πρόσφατα ότι η σιδηροδρομική γραμμή πρέπει να ανοίξει ακόμη και αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί «λελογισμένη βία».

Το βασικό πρόβλημα έχει προκύψει από το γεγονός ότι εξαιτίας της κατάληψης που έχουν κάνει οι πρόσφυγες στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στις μεταφορές, κυρίως προϊόντων, με μεγάλες πολυεθνικές, όπως κίνδυνο να χαθούν μεγάλες πολυεθνικές που αυτή τη στιγμή διακινούν τα προϊόντα τους μέσω της Ελλάδας.

Φωτογραφία: Moritz Reitschuster

Από την άλλη πλευρά, οι οικονομικοί μετανάστες που αποτελούν τον κύριο όγκο των αλλοδαπών που έχουν κάνει κατάληψη στο χώρο, διαμαρτύρονται γιατί δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Φωτογραφίες: Marcel van der Steen