Ο Κεφαλονίτης οπαδός της ΑΕΚ στα θύματα της Θύρας 7

Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 1981 όταν όλη η Ελλάδα θρήνησε 21 νεκρούς που ήταν στην πλειοψηφία τους νεαρά παιδιά, στην μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε ο ελληνικός αθλητισμός.


Μετά από μία μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της , φίλαθλοι του Ολυμπιακού προσπάθησαν να φύγουν από την θύρα 7, όμως μία μισόκλειστη πόρτα, ο τρόπος κατασκευής του γηπέδου και ο ενθουσιασμός των φιλάθλων οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, οι υπαίτιοι του οποίου δεν βρέθηκαν ποτέ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει καμία η ομάδα προτίμησης των παιδιών που χάθηκαν. Όμως, για την ιστορία, ένας από τους αδικοχαμένους νέους ήταν τελικά οπαδός της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Κεφαλονίτη Γεράσιμο Αμίτση που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Δεν ήταν ο μοναδικός οπαδός της ΑΕΚ στη θύρα 7. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι τρεις οι οποίοι βρέθηκαν στην θύρα των φανατικών του Ολυμπιακού τυχαία, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε δώσει εισιτήρια στους συνδέσμους της ώστε μετά να μοιραστούν στους οργανωμένους φιλάθλους της.

Το εισιτήριο στον άτυχο Γεράσιμο έδωσε φίλος του, φίλαθλος του Ολυμπιακού, του οποίου το όνομα βρίσκεται επίσης στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων.

Από τότε το όνομα του Γεράσιμου Αμίτση μνημονεύεται μαζί με την οπαδική του προτίμηση κάθε χρόνο, στις 8 Φεβρουαρίου, στην θλιβερή επέτειο της τραγωδίας.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα