Βαρδαραμάτος: Εκατοντάδες παιδιά στην Κεφαλονιά κάνουν μάθημα σε ανθυγιεινές συνθήκες

Για τα προβλήματα που παραμένουν δύο χρόνια  μετά τους σεισμούς του 2014, μίλησε ο πρόεδρος των δασκάλων της Κεφαλονιάς , στην παρέμβαση που έκαναν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Δημαρχείο, για το θέμα του αποχαρακτηρισμού της Κεφαλονιάς ως «σεισμόπληκτης περιοχής».
Ο κ. Βαρδαραμάτος αναφέρθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου και στο 2ο Δημοτικό Ληξουρίου που βρίσκονται ακόμα σε προκάτ τόνισε ότι εκατοντάδες παιδιά κάνουν μάθημα σε ανθυγιεινές αλλά και ενεργοβόρες συνθήκες, ενώ έχουν περάσει ήδη 2 και πλέον χρόνια από τους σεισμούς του χειμώνα του 2014.

Θα χάσουμε και το νηπιαγωγείο στην Λακήθρα

Πρόσθεσε επίσης ότι ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα νηπιαγωγείο αυτόνομο και ανεξάρτητο στο Αργοστόλι, κινδυνεύουμε να χάσουμε και το νηπιαγωγείο της Λακήθρας, το οποίο μετά τους σεισμούς έχει μεταφερθεί στα Σβορωνάτα.
«Το νηπιαγωγείο που έχει μεταφερθεί τώρα στα Σβορωνάτα», είπε ο κ. Βαρδαραμάτος, «βρισκόταν στο παλιό δημοτικό σχολείο της Λακήθρας. Αν συνεχίσει το νηπιαγωγείο να βρίσκεται στα Σβορωνάτα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος το οικόπεδο, το οποίο έχει δοθεί μόνο για σχολική χρήση, να χαθεί και να διεκδικηθεί από τους κληρονόμους του οικοπέδου. Σ’ αυτό το χώρο έχουμε κάνει αγώνες ως εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να χτιστεί εκεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα και να αποσυμφορηθεί το Δημοτικό Σχολείο των Κεραμειών».

Το… κλουβί της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας

Ο κ. Βαρδαραμάτος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της στέγασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία γίνεται τώρα μέσα σε ένα προκάτ στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, το οποίο χαρακτήρισε «κλουβί».
Τέλος, ο κ. Βαρδαραμάτος σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποχαρακτηρισμός της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης περιοχής, όσο τα σχολεία βρίσκονται ακόμη σε προκάτ. 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα