Ποιος βουλευτής έκανε το αγροτικό του στην Κεφαλονιά και ομολόγησε ότι… «δεν ήξερε την τύφλα του»;

Για να δώσουμε ένα μικρό τιπ στο κουίζ, πρόκειται για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μάλιστα κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση.


Δεν είναι άλλος από τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος μάλιστα τον Μάρτιο του 2015, ορίστηκε από τους ΑΝΕΛ να είναι υπεύθυνος για την .

Ο κ. Παπαχριστόπουλος είναι γιατρός και έκανε το αγροτικό του στην Κεφαλονιά. Την φράση «και δεν ήξερα την τύφλα μου», την είπε ο ίδιος μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό των αγροτών, θέλοντας προφανώς με αυτό το σχήμα λόγου να τονίσει την ευεργετική επίδραση που θα έχουν ορισμένες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στις αγροτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τον είπε τα εξής:
«Τώρα πάω στο άρθρο 44. Να διαβάσετε με προσοχή αυτό το νομοσχέδιο που έρχεται. Τι λέει; Χρόνια –σας λέω εγώ που πήγα και έκανα αγροτικό στην Κεφαλονιά και δεν ήξερα την τύφλα μου, ούτε ένεση δεν ήξερα να κάνω– κορόιδευε μέχρι πρότινος η πολιτεία τα απομακρυσμένα χωριά, τις άγονες περιοχές και έστελνε ένα γιατρό που μόλις πήρε το πτυχίο του. Σεβαστό, αλλά «κάτι τρέχει στα γύφτικα» και συγχωρείστε μου την έκφραση. Καμία εμπειρία.
Έρχεται, λοιπόν, το άρθρο 44 -και ξέρετε αυτά δεν στοιχίζουν καθόλου και ειδικά αυτό- και τι λέει; Πρώτα απ’ όλα, δεν σε υποχρεώνει, για να κάνεις ειδικότητα, να έχεις κάνει ήδη υπηρεσία υπαίθρου. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το εξής: Αφού έχεις κάνει ειδικότητα και σχεδόν είσαι εξειδικευμένος γιατρός, να πας να κάνεις το αγροτικό σου, πριν πάρεις το χαρτί της ειδικότητας, γιατί είσαι έμπειρος γιατρός. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα: Εγώ έχω μέσον και κάθομαι στην Αθήνα και τα κάνω όλα αυτά ή εδώ γύρω τέλος πάντων. Άγονη περιοχή; Μοριοδοτείσαι επτά φορές απάνω.»

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα