Γ. Μαρούλης: Αυτή την εβδομάδα και επίσημα η Γέφυρα Δεβοσέτου – Πότε τελειώνει ο Χάρακας

Για τα έργα της Γέφυρας Δεβοσέτου, του Χάρακα αλλά και του λιμανιού του Ληξουρίου μίλησε ο βασικός εργολάβος των έργων , στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο.

Πότε τελειώνουν και

Ο κ. Μαρούλης αποκάλυψε ότι αυτή την εβδομάδα παραδίδεται και επίσημα στους Κεφαλονίτες η Γέφυρα De Bosset (Δεβοσέτου) αφού μένει μόνο να ολοκληρωθεί η ηλεκτροδότησή της και η διόρθωση ενός προβλήματος που έχει προκύψει με τον Οβελίσκο. Συγκεκριμένα έχει πέσει το τελευταίο κομμάτι (η κορυφή) και θα χρειαστεί να έρθει ειδικό γερανοφόρο για να το επανατοποθετήσει.

Για το έργο του Χάρακα, σημείωσε ότι προχωράει και ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος Ιουνίου.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο Κερκυραϊκό κανάλι Corfu Channel

«Το λιμάνι του Ληξουρίου θέλει εκβάθυνση»

Γιάννης Μαρούλης

Ο κ. Μαρούλης μίλησε επίσης και για τα έργα στο λιμάνι του Ληξουρίου, τα οποία όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί (αναφερόταν σε αυτά που έχει αναλάβει η εταιρεία του).

Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε ότι στο λιμάνι θα χρειαστεί εκβάθυνση αφού το βάθος είναι αυτή τη στιγμή μικρό (γύρω στα 2 μέτρα), κάτι που θα αποτελεί τώρα και στο μέλλον περιοριστικό παράγοντα για την προσέγγιση μεγαλύτερων τουριστικών σκαφών και πλοίων αλλά και κρουαζιερόπλοιων.

Ο

Τέλος σε ερώτηση του Σάκη Βούτου στον κ. Γαλιατσάτο για τον Πισαετό, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι το έργο επαναδημοπρατείται σε λίγο καιρό και προχωράει παράλληλα με τις απαραίτητες επισκευές στο οδικό δίκτυο που κρίνεται απαραίτητο να γίνουν. 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα – voutospress.gr