ΑΕΚ Κυπελλούχος: Στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο τελικός [εικόνες]

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχτεί ο φετινός κυπελλούχος Κεφαλονιάς στο ποδόσφαιρο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Α.Ε. Κεφαλονιάς αναδείχτηκε κυπελλούχος, έχοντας άλλη μία παρουσία, ως φιναλίστ, όταν και είχε χάσει τότε την κούπα από τον ΑΟΚΙ.

Μετά από έναν τελικό που… εκτός από φάσεις, είχε τα πάντα: πάθος, δυνατές μονομαχίες, αποβολές, πολλούς τραυματισμούς, παράταση και τελικά πέναλτι.

Στον αγωνιστικό τομέα η υπεροχή ήταν μάλλον μοιρασμένη.
Η ΑΕΚ φάνηκε πιο επικίνδυνη στο 1ο ημίχρονο, έχοντας μάλιστα και μια μεγάλη φάση όπου η μπάλα ίσως και να πέρασε τη γραμμή στο 45, όταν σε φάουλ του Λυκούδη, ο πορτιέρο της Εικοσιμία Κολυβάς φάνηκε να χάνει προς στιγμήν τη μπάλα για να μπλοκάρει τελικά με διπλή προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γ. Τόγια στις εξέδρες αφού αποβλήθηκε στην ανάπαυλα από τον διαιτητή για διαμαρτυρίες.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Εικοσιμία ήταν μάλλον πιο απειλητική στο δεύτερο ημίχρονο, όμως και πάλι οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν πολύ λίγες, και οι δύο ομάδες, έπαιζαν μεν δυνατά, έδειχναν όμως να προσέχουν πολύ τα μετόπισθεν.

Πάντως, λίγο έλειψε η Εικοσιμία να «σκοτώσει» την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, όταν ο Τσιαουντσέλιο, στην αρχή, και ο Ντουκάι στη συνέχεια, έδιωξαν με περιπετειώδη τρόπο την μπάλα μετά από φάουλ του Μπούσι.

Στην παράταση υπήρξαν πολύ λίγες επικίνδυνες φάσεις, και τελικά η , κατέκτησε το τρόπαιο στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου και φάνηκε πιο ψύχραιμη και επικράτησε με 3-2 (κανονική διάρκεια: 0-0).

Το παρόν στο γήπεδο έδωσαν: ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, Βαγγέλης Μαζαράκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ηλίας Κουρκουμέλης.

Δείτε σε video της καλύτερες φάσεις του αγώνα, τη διαδικασία των πέναλτι και την απονομή, πατώντας εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα