«Να μ’ αγαπάς, όσο μπορείς να μ’ αγαπάς» – Όταν οι εξυπηρετούμενοι του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αργοστολίου γράφουν λήμματα για την Wikipedia

Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, όταν η χορωδία του Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου τραγούδησε το «Να μ’ αγαπάς» του Παύλου Σιδηρόπουλου στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το στον Κέφαλο.

Όχι μόνο συγκίνηση όμως… Η χθεσινή βραδιά στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου, είχε και γέλιο, αλλά και θαυμασμό!

Γέλιο, από τα ξεκαρδιστικά αποσπάσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Κάλπικη Λύρα» που η θεατρική ομάδα του Κέντρου Ημέρας διασκεύασε σε μορφή μίνι-παράστασης με τη βοήθεια του ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάνου Θανόπουλου.

Και θαυμασμό για την προσπάθεια αλλά και τα επιτεύγματα των εξυπηρετούμενων στο Κέντρο, που με τη στήριξη των εργαζόμενων και των εθελοντών, πραγματικά κάνουν θαύματα.

Δείτε αποσπάσματα από την Κάλπικη Λύρα

WikiTherapy

Η εκπαιδευτικός Μίνα Θεοφιλάτου μίλησε για το πρόγραμμα WikiTherapy και την συμμετοχή ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα στη δημιουργία ή επεξεργασία λημμάτων της εγκυκλοπαίδειας Wikipedia. Ένας από τους εξυπηρετούμενους μάλιστα του Κέντρου, ο Δημήτρης Βαλλιάνος, μίλησε κι εκείνος για την δική του συνεισφορά στην Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια αλλά και το Wiktionary, το wiki λεξικό του παγκόσμιου ιστού.

Δείτε εργαζόμενους, εθελοντές και εξυπηρετούμενους στο Κέντρο Ημέρας να μιλούν για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί.

Πού ήταν οι επίσημοι;…

Η αίθουσα του Κέφαλου ήταν σχεδόν γεμάτη από κόσμο, κυρίως όμως από συγγενείς ή φίλους των παιδιών και εργαζόμενους σε παρόμοιες δομές ψυχικής υγείας.

Αυτοί που έλαμψαν διά της απουσία τους ήταν οι πολιτικοί του νησιού (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι,  αντιπολίτευση και παρατρεχάμενοι…) αλλά και η Εκκλησία. Φαίνεται ότι δεν προλάβαιναν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο από τις πολλές πίτες που κόβονται τώρα τελευταία στο νησί…

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0