#ΑΡΚΕΤΑ: Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στο Αργοστόλι και άλλες πόλεις στην Ελλάδα

Μνήμες από τις περσινές κινητοποιήσεις (μόνο που αυτή τη φορά φαίνεται να είναι εναντίον της κυβέρνησης) ξυπνούν στις 15 Μαΐου, όπου προγραμματίζονται συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος καθώς και σε πολλές άλλες πλατείες πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες είναι και το Αργοστόλι.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το κίνημα #NuitDebout (Νύχτες Ορθίων) στη Γαλλία και εξαπλώνονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στη χώρα μας αποκτούν επιπλέον σαφή αντιμνημονιακό χαρακτήρα. Σ’ αυτές συμμετέχουν συλλογικότητες, πρωτοβουλίες πολιτών, οργανώσεις, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς που αντιδρούν στην επιβολή των μνημονίων αλλά και της γενικότερης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολιτικές αυτές εξαθλιώνουν μεγάλη κομμάτια του πληθυσμού ολόκληρης της Ευρώπης και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες καλούν τον κόσμο να σταθεί όρθιος και να τις αντιμετωπίσει.

Το #NuitDebuit και μαζί του το ελληνικό #Αρκετά θυμίζει, τόσο το κίνημα των Αγανακτισμένων σε Ελλάδα και Ισπανία όσο και το Occupy Wall street στις Η.Π.Α. και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει σαφή πολιτική κατεύθυνση. Άλλωστε πολλά κομμάτια των προηγούμενων κινημάτων στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη στην κυβέρνηση…

Πάντως, ενώ ξεκίνησε ως κάτι συγκεκριμένο, μία κίνηση, δηλαδή, που αντιτάχθηκε στις αλλαγές στα Εργασιακά της Γαλλίας, μέρα με την ημέρα αποκτά γενικότερο και πιο μαζικό χαρακτήρα με κοινό παρανομαστή την οργή απέναντι στις πολιτικές που ακολουθούνται από μία Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία κυριαρχεί ο Νεοφιλελευθερισμός.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα