Διπλώματα οδήγησης… γιοκ, λόγω απεργίας

Χωρίς εξεταστές και συνεπώς χωρίς νέα διπλώματα οδήγησης έχει μείνει το υπουργείο λόγω της λευκής απεργίας που κήρυξαν οι πρώτοι εδώ και περίπου ένα μήνα.

Αιτία η κατάργηση της αποζημίωσης που λάμβαναν οι εξεταστές στις επιτροπές για εργασία εκτός του υποχρεωτικού ωραρίου. Το υπουργείο προχώρησε σε αυτή την απόφαση λόγω μνημονιακής δέσμευσης όμως, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ελλάδας, δεν φρόντισε για να βρει νέες κατάλληλες ώρες για τις εξετάσεις.

Έτσι έχει παύσει και ο προγραμματισμός των σχετικών εξετάσεων από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της «καλεί τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία να βρουν άμεσα λύση, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η ομαλή διεξαγωγή των σχετικών δοκιμασιών, λαμβανομένων υπόψη:

  • Της ταλαιπωρίας μεγάλου αριθμού υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι αδυνατούν, επί του παρόντος, να λάβουν άδεια οδηγήσεως.
  • Της οικονομικής επιβαρύνσεως υποψηφίων οδηγών που θα αναγκαστούν να επανεκδώσουν το Δελτίο Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε), σε περίπτωση λήξης της ισχύος του, πριν την ανεύρεση λύσεως επί του θέματος.
  • Των εντόνων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πλέον οι σχολές οδηγών, τα οποία θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο πλήθους επιχειρήσεων, στην περίπτωση μη ανευρέσεως λύσεως το συντομότερο δυνατό.
  • Της απώλειας σημαντικών δημοσίων εσόδων, καθώς οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών αποφέρουν άμεσα στην εθνική οικονομία περί του ποσού των 50.000.000 ευρώ ετησίως τουλάχιστον, όσο και έμμεσα δια της αποδόσεως ΦΠΑ και αναλογούντων φόρων από τις σχολές εκπαιδευτών».»