Στα Μενίρ της Ιθάκης και στο Κιόνι για μπάνιο η Ορειβατική Λέσχη (22.5.2016)

Αυτή την Κυριακή 22-5-16 η Ορειβατική Λέσχη θα επισκεφθεί την και θα κάνει τη διαδρομή Μονή Καθαρών-Νήριτος-Ανωγή-Κιόνι.

Ξεκινώντας από τη μονή Καθαρών αφού επισκεφθούμε το μοναστήρι και απολαύσουμε τη θέα προς το Βαθύ (από το μπαλκόνι της Ιθάκης) θα ανηφορίσουμε για την ψηλότερη κορυφή του νησιού το βουνό Νήριτος (806 μ.) και στη συνέχεια θα κατέβουμε προς το παραδοσιακό ορεινό χωριό Ανωγή.

Για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν την ανάβαση προς Νήριτο θα υπάρχει η επιλογή να μας συναντήσουν στην Ανωγή πηγαίνοντας από την άσφαλτο που οδηγεί από τη μονή Καθαρών στο χωριό Ανωγή.

Εκεί θα δούμε τα αξιοθέατα μενίρ του χωριού με ψηλότερο τον Αρακλή ύψους 8 μ. το παραδοσιακό καφενείο του χωριού καθώς και την υπέροχη θέα προς το Ιόνιο.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε από την Ανωγή προς το Κιόνι από ένα υπέροχο μονοπάτι που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι σκιασμένο από πουρνάρια και ελιές.

Στο Κιόνι θα κάνουμε το μπάνιο μας και θα καταλήξουμε σε κάποια ταβέρνα ως την ώρα της επιστροφής που θα γίνει από Πισαετό με το δρομολόγιο των 3.30

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 από το γήπεδο και για όσους έλθουν κατευθείαν στη Σάμη στις 8.15 αναχωρεί το καράβι για Πισαετό.

Η διαδρομή είναι περίπου 3 ώρες μα βαθμό δυσκολίας Α και ενδείκνυται για αρχάριους στην ορειβασία.
Η τιμή συμμετοχής θα είναι από 20-25 ευρώ (εξαρτάτε από το σύνολο των ατόμων που θα συμμετέχουν) και περιλαμβάνει τη μεταφορά με 50αρι λεωφορείο που θα μισθώσει ο σύλλογος και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν η να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στον αρχηγό της εκδρομής κο Ατζελίδη στο 6945906637