Εθισμένος στα… κινητά ένας στους δύο εφήβους

 
Ένας στους δύο εφήβους λέει ότι αισθάνεται εθισμένος στο κινητό του τηλέφωνο σύμφωνα με δημοσκόπηση και το 59% των γονέων ανησυχούν ότι τα παιδιά τους είναι εθισμένα και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κινητό.
Η μεγάλη έρευνα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Common Sense Media στηρίχθηκε σε 1.200 συνεντεύξεις με παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 και τους γονείς τους. Σύμφωνα με την έρευνα το 72% των παιδιών αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει άμεσα σε μηνύματα που δέχεται στο κινητό και στα κοινωνικά δίκτυα και το 80% των παιδιών παρακολουθεί σε ωριαία βάση το κινητό του. Επίσης το 85% των γονέων ανέφεραν ότι διασπάται η προσοχή των παιδιών από τα κινητά.
 Η έρευνα σκιαγραφεί το πορτρέτο της οικογένειας το 2016, αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας και τονίζει ότι μία σημαντική μειονότητα των οικογενειών παλεύει για να ενσωματώσει την τεχνολογία με υγιείς όρους και πολλοί πιστεύουν ότι η οι ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους σχετίζονται με την χρήση των κινητών.
Ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο και υποστηρίζει ότι το χάσμα γενεών αποκαλύπτεται μέσα από τις διαφορετικές συμπεριφορές των εφήβων σε σχέση με τους γονείς τους και δεν μπορεί με ευκολία να χαρακτηρίζεται κάποιος εθισμένος όταν ανταποκρίνεται στις ταχύτατες αλλαγές των κοινωνικών σχέσεων.
Πηγή: time
Has video: 

Πηγή – περισσότερα: