Οι Ληξουριώτες έκαναν πορεία, οι Ληξουριώτες πολιτικοί είχαν πάει στον… Πρόεδρο

Μπορεί η χθεσινή επέτειος της Ένωσης να εξελίχτηκε σε μέρα διαμαρτυρίας στο , όμως οι πολιτικοί του Ληξουρίου βρίσκονταν στο Αργοστόλι, με τον… Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τον εορτασμό και την παρέλαση σημάδεψε η διαμαρτυρία των κατοίκων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί κυρίως με το Νοσοκομείο το οποίο αποψιλώνεται μέχρι τελικής… πτώσης, αλλά και γενικότερα για το γεγονός ότι το Ληξούρι που χτυπήθηκε αλύπητα από τους σεισμούς φαίνεται μέρα με την ημέρα ότι το παρατούν στη μοίρα του, τόσο η κεντρική όσο και η τοπική εξουσία.

Σύμφωνα με το kefalonias.gr, από τη χθεσινή διαμαρτυρία έλειπαν, τόσο ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου Α. Μοσχονάς, όσο και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ληξουρίου κ. Μαρκέτος, ο Γιώργος Κατσιβέλης κ.α.

Επίσης ο… Ληξουριώτες υφυπουργός Γ. Μπαλάφας έγραψε κανονικά τους συμπατριώτες του και δεν πάτησε το πόδι του στο Ληξούρι παρά την πρόσκληση που του είχαν απευθύνει. Δεν έκανε καν μια δήλωση για το Μαντζαβινάτειο, όπως του είχαν ζητήσει.

Κάποιοι σχολίασαν μάλιστα ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους συνήθεις υπόπτους, από τους… «κομμουνιστάς», δηλαδή, του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ, κ.λπ. Και όντως Μαντζουράτος, Γαβρίλης κ.λπ. έδωσαν το παρόν. Όμως μήπως έγινε ξαφνικά κομμουνιστής ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Γιώργος Κουρής που όχι μόνο συμπαραστάθηκε αλλά δήλωσε ότι μαζί με γιατρούς είχαν ετοιμάσει υπόμνημα για το Μαντζαβινάτειο που θα επιδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή μήπως μοιάζει η Ελπίδα Κατσαΐτη με την Ρόζα Λούξεμπουργκ;

Όπως και νά ‘χει, οι Ληξουριώτες νιώθουν (και είναι) όλο και περισσότερο απομονωμένοι και ετοιμάζουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες θα κορυφωθούν με πορεία στην Αθήνα και επίσκεψη στα αρμόδια υπουργία.

Δείτε το video της Αριστέας Χαριτάτου

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
με πληροφορίες από kefalonias.gr
φωτογραφίες: youtube via lixouri.gr