Διχασμένες οι κριτικές για την Αΐντα στο Ηρώδειο, πολύ θετικές για την χορωδία του Αγαθάγγελλου Γεωργακάτου

Πολύ θετικές ήταν οι κριτικές που απέσπασε η χορωδία της Λυρικής που, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελλου Γεωργακάτου, συμμετείχε στην παράσταση Αΐντα που άνοιξε στο Ηρώδειο το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Αντίθετα, γενικά η παράσταση πήρε μάλλον μοιρασμένες κριτικές, ενώ αρνητικά σχόλια ακούστηκαν και γράφτηκαν για το μπαλέτο της λυρικής αλλά και για τα σκηνικά (ειδικά μετά τις μετατροπές που χρειάστηκαν να γίνουν) και τα κοστούμια.

Πάντως η παράσταση ενθουσίασε το κοινό.

Δείτε μερικές από τις κριτικές που γράφτηκαν:

 Εντυπωσιακή φωνητικά, αλλά και σκηνικά ήταν η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. (culturenow.gr)


Η ορχήστρα της Λυρικής και ο Μύρωνας Μιχαηλίδης στο πόντιουμ, άργησαν πολύ να βρουν το ρυθμό τους. Ο ήχος της στις δύο πρώτες πράξεις μού φάνηκε ξεκούρδιστος και η «συνομιλία» της με τους επί σκηνής πρωταγωνιστές ασυντόνιστη. Ευτυχώς, στο δεύτερο μέρος, η ορχήστρα ξαναβρήκε τον καλό της εαυτό και μας αποζημίωσε….Στα θετικά της παράστασης βέβαια και η χορωδία της Λυρικής υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Απέδωσε τα μεγαλειώδη χορωδιακά μέρη της όπερας με ένταση αλλά και μουσικότητα, προσφέροντας αληθινή συγκίνηση. (Λένα Ιωαννίδου, athensvoice.gr)


Εντυπωσιακή φωνητικά, αλλά και σκηνικά ήταν η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. (gefira.gr)


Την ίδια ώρα, οι σκηνές του πλήθους και του θριάμβου που απαιτούν συντονισμό αφού συγκεντρώνουν άπαντες στη σκηνή – τους πρωταγωνιστές, τη χορωδία, το μπαλέτο, ακόμα και τους κομπάρσους – αναγνωρίζονται ως οι πιο δυναμικές στιγμές του ανεβάσματος με έναν καλό συγχρονισμό ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις της ΕΛΣ και μια εξαιρετική δουλειά από τη χορωδία σε διεύθυνση Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. (Στέλλα Χαραμή, tospirto.net)


Η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, φάνηκε ιδιαίτερα ευέλικτη και ικανή τόσο στις θολές, χαμηλόφωνες προσευχές όσο και στις πολεμικές και θριαμβευτικές ιαχές. Μια καλή ορχήστρα και μια καλά ασκημένη χορωδία δημιουργούν γόνιμο έδαφος για μια επιτυχημένη παράσταση. (Χρύσα Στρογγύλη, bookpress.gr) 


Με μεγάλη έμφαση στα συναισθήματα των ηρώων κάτι για το οποίο καινοτόμησε ο Βέρντι και με ιδιαίτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των αδυνάτων, εξελίσσεται το έργο με την υποβλητική και πολυπληθή ορχήστρα και την ουράνια χορωδία να απογειώνει το αποτέλεσμα. Τη διεύθυνση της παραγωγής μοιράζονται ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδης και ο Αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης. Τη Διεύθυνση Χορωδίας έχει ο . (Μίνα Ιωαννίδου, pressworkers.com)


Ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος αξίζει ιδιαίτερα συγχαρητήρια για την άρτια από κάθε άποψη διεύθυνση της πολυπληθέστατης χορωδίας. (Κώστας Καρασαββίδης, diastixo.gr)

Σ

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα