Συναυλία με το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Αμερική

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κεφαλληνών «Ο Κέφαλος», την Ομοσπονδία Κεφαλληνών & Ιθακήσιων «Οδυσσεύς» , την Κεφαλλονίτη Αδελφότητα Νέας Υόρκης, την Ομοσπονδία Κεφαλληνών Νέας Ιερσέης  «Άγιος Γεράσιμος», την Ζακυνθινή Ομοσπονδία «Διονύσιος Σολωμός, την Ομοσπονδία Ερείκουσας Αμερικής και την Ομοσπονδία Μαθρακιωτών Αμερικής, γιόρτασαν, την Κυριακή 19 Ιουνίου, την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, διοργανώνοντας συναυλία με το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου από την Κέρκυρα.
 Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περίπου ένα μήνα καθυστέρηση για να συμπέσει χρονικά με την παρουσία του Φωνητικού Συνόλου στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη συναυλία του στο Carnegie Hall. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», Κώστας Βαγγελάτος. Κύρια  ομιλήτρια ήταν η Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του Ιονίου, Ζωή Διονυσίου, η οποία αναφέρθηκε στα κύρια γεγονότα που οδήγησαν στην ένωση με την Ελλάδα, την 21η Μάϊου 1864. Όπως ανέφερε, «Η ένωση με τα Επτάνησα δώρισε στην Ελλάδα έναν πολύτιμο θησαυρό: τον Επτανησιακό Πολιτισμό».
 Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος της Ερείκουσας κ. Αυγερινή Κατέχη, ο Πρόεδρος του Μαθρακίου κ. Κώστας Κασίμης, ο Πρόεδρος του Πανκερκυραϊκού κ. Θεοδωρής Δουκάκης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλληνών κ. Διονύσιος Βλάχος, ο οποίος ταξίδεψε από την Φλώριδα  ειδικά για την εκδήλωση, εκπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους – διοργανωτές, οι οποίοι στάθηκαν κυρίως στην ανάγκη μεταλαμπάδευσης των Επτανησιακών ηθών και εθίμων στις νεότερες γενιές ομογενών. «Είναι πολύ σημαντικό ότι δώσαμε την δυνατότητα στους απόδημους Επτανήσιους να ταξιδέψουν μελωδικά, στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τόνισε ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας κ. Μπάρδης.
 Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η ταβέρνα «Fontana Famous Pizza & Gyro», Big Apple Gridddle, Astro Restaurant, New London Farmacy, Home Tile Center, «Η Εφημερίδα της Νέας Υόρκης», ο κ. Διονύσιος Βλάχος, ο κ. Σπύρος Παππάς, ο κ.Γεράσιμος Κωνσταντάτος, ο κ. Προκόπης Ζέρβας, ο Ιατρός Φρείξος Γούσσης, ο κ. Αθανάσιος Αρώνης, ο κ. Βασίλης Γουρνέλος, ο κ. Σπύρος Βασιλάκης και η κ.Τζένη Μαρκόπουλος Εμεξεζίδης.