«Παππούλη μας λείπεις» | Το συγκινητικό μήνυμα π. Βασίλη Παυλάτου

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απρόσμενη κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη  Γεράσιμου Φωκά και ο ιερέας έγραψε γι΄αυτόν ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook.


Σαν σήμερα παππούλη πέταξες για τον Παράδεισο, σαν σήμερα το νησί αλλάζει πορεία, μαυροφορειτε , θρήνος, πόνος, ένα «γιατί » διαπερνά την καρδιά μας. Δεν μιλάμε, απλώς προχωρούμε χωρίς να ξέρουμε που πάμε. Περιμένουμε να έρθεις, οι ώρες οδυνηρές, τα τηλέφωνα ασταμάτητα χτυπούν για την επιβεβαίωση, όμως βαθιά μέσα μας ελπίζουμε να είναι ψέμα. 


Και έρχεται η ώρα, η ώρα που το Άγιό σου σώμα έρχεται στο νησί. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τον πόνο μας. Παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, θρηνούν για την αρπαγή σου, όλοι φωνάζουν τον Πατέρα τους: «Σήκω πατέρα μας, σήκω Δεσπότη τής καρδιάς μας, ευλόγησέ μας με τα Άγια χέρια σου». Όλοι ψάχνουμε παρηγοριά ο ένας στον άλλον αδερφό του, γιατί έτσι μας είχες μάθει να είμαστε αγαπημένοι πατέρα μας. 


Σταθμός για το νησί και όχι μόνο η ημέρα αυτή. Η αγκαλιά του Αγίου Γερασίμου σε υποδέχεται ως νικητή της επίγειας αλλά και της ουράνιας ζωής. Η επιθυμία σου να πας εκεί ψηλά έγινε. Όλοι θυμόμαστε που μας έλεγες «εγώ παιδάκια μου εκεί θέλω να πάω, εκεί, ξέρετε πόσο ωραία είναι;». Και μας έδειχνες με τα μάτια σου τον ουρανό. 


Και τώρα; Τι κάνουμε; Πως θα πορευθούμε; Αλλά ξέρουμε.. θα είσαι κοντά μας, γιατί όπως έλεγες: ο ποιμήν δεν αφήνει τα πρόβατα του!


Παππούλη, μας λείπεις πολύ.


Άξιος!

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα