Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση της Βίλας Αντύπα στον Υπερίωνα

Με μεγάλη ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές σφραγίστηκε σήμερα το πρωί, στο Δημαρχικό Μέγαρο, η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Κεφαλλονιάς –  εκπροσωπούμενος από τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση – και την Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων «ΥΠΕΡΙΩΝ» – εκπροσωπούμενη από την Πρόεδρο κα Σοφία Μαροπούλου –  μέσω της υπογραφής ενός μακροπρόθεσμου χρησιδανείου για την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου «Βίλα Αντύπα».
Ως το πιο ευλογημένο χαρτί που έχει υπογράψει ποτέ χαρακτήρισε το χρησιδάνειο αυτό ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, τονίζοντας ότι η παραχώρηση αυτή είναι κάτι μικρό, αφού πολλά ακόμη μπορούν και πρέπει να γίνουν.

Δελτίο Τύπου

Η Πρόεδρος του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» κα Σοφία Μαροπούλου δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την χαρά της, λέγοντας πως η συνεργασία αυτή δίνει δύναμη σε όλους και είναι κάτι που καμία Δημοτική Αρχή δεν έκανε ξανά στο παρελθόν, ενώ πλέον ο στόχος της Ένωσης είναι να δημιουργηθεί μια στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης και ένα κέντρο διημέρευσης. Ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια αθόρυβα προσφέροντας χρήματα και προσωπική εργασία, το Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά τους Γιώργο Κατσιβέλη, Αλέξη Μοσχονά, Σοφία Γαρμπή και Ευάγγελο Κεκάτο, την Γενική Γραμματέα του Δήμου Κυριακή Νικολαΐδου, καθώς και τον Δημήτρη Δημουλιό από το τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ειδική αναφορά έκανε στις ευχαριστίες της στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, χαρακτηρίζοντας τον «ευαίσθητη ψυχή» και λέγοντάς πως αυτή η υπογραφή δεν είναι απλώς μια επένδυση για τον Δήμο Κεφαλλονιάς, είναι μια επένδυση προσωπικά του ανθρώπου Αλέξανδρου Παρίση. Μάλιστα, έκλεισε λέγοντας πως επί των ημερών του κ. Παρίση το Ληξούρι θα γίνει πρότυπη πόλη για τα ΑμεΑ.

Η κα Μαροπούλου, κατά την παραμονή της στο Δημαρχικό Μέγαρο, δώρισε στον Δήμαρχο χειροποίητες κατασκευές των παιδιών του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ», ενώ συνοδευόταν από μία εκ των πιο δραστήριων εκπαιδευτικών του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ», την κα Άννα Συνοδινού-Καμήλου.