Συγκίνησαν τα Άτομα με Αναπηρία του “ΥΠΕΡΙΩΝΑ”

Στις 6 Αυγούστου 2016, σε μια Αυγουστιάτικη, θερμή-λαμπερή βράδια, τα Άτομα με Αναπηρία του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» πλημμύρισαν με συγκίνηση 700 περίπου άτομα, που παρακολούθησαν τη εκδήλωσή τους.

Μετά από 3 χρόνια εκπαίδευσης από εθελοντές εκπαιδευτικούς και μέσα από μια μικρή θεατρική παράσταση μετέφεραν μηνύματα ανθρωπιάς, αποδοχής και αλληλοσεβασμού της διαφορετικότητας, έδιωξαν αρνητικά συναισθήματα, κράτησαν τα θετικά και κάλεσαν το κοινό να συνεχίσουν όλοι μαζί με την Αγάπη πρωτοπόρο και τον Χρόνο βοηθό, προκειμένου το να ξαναγίνει ζωντανό, δημιουργικό με πολιτισμό και ευημερία, όπως πάντα.

Με χορό παραδοσιακό μετά από εκπαίδευση απ΄τον ευαίσθητο εθελοντή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Δημήτρη Μαντζουράτο, και μαζί με την «Ιόνιο Πνοή» έδωσαν μαθήματα περηφάνειας, θέλησης και δύναμης. Το χειροκρότημα ασταμάτητο, τα χαμόγελα πολλά και η ελπίδα και η αισιοδοξία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου μέσα από ευαίσθητες μουσικές νότες ερμήνευσε και μαζί με τα Α.μεΑ. τραγούδια, που άγγιξαν καρδιές και ταξίδεψαν όλους σε πελάγη γαλήνης και ανακούφισης.

Παραβρέθηκαν η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο τέως Βουλευτής και Υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τέως Βουλευτής και Υπουργός Νικόλαος Λιναρδάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Αλέκος Μιχαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου Δημήτρης Μαρκέτος, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγγελική Τοτόλου και ο ιχθυολόγος και μέλος του Δ.Σ. των «Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς» Θανάσης Φρέντζος.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ» Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου και ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Παρίσης βράβευσαν: