Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων του Πειραιά εμπλουτίζει τη βιβλιοθήκη της και κάνει κάλεσμα σε συγγραφείς

Η Βιβλιοθήκη της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά άρχισε να οργανώνεται το 1960 και έως σήμερα φιλοξενεί, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην οδό Γρ. Λαμπράκη 144 όπου στεγάζεται, εκατοντάδες βιβλία ποικίλου περιεχομένου (ιστορικά, λαογραφικά, λογοτεχνικά, επιστημονικά, εκκλησιαστικά βιβλία & συγγράμματα, μελέτες & εκδόσεις της όπως τα Κεφαλληνιακά Σύμμεικτα του Ηλία Τσιτσέλη κ.ά).

Σκοπός μας είναι να αποτελεί μια σύγχρονη βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί ως παρακαταθήκη μνήμης όχι μόνο του επτανησιακού πολιτισμού μας αλλά και της ελληνικής γραμματείας γενικότερα καθώς και προσβάσιμος χώρος μελέτης & αναζήτησης της γνώσης για κάθε φοιτητή, άνθρωπο με πνευματικές ανησυχίες.

Καλούνται, λοιπόν, όσοι συγγραφείς – επιστήμονες επιθυμούν, ανεξάρτητα από τον τόπο δραστηριοποίησής τους και τη γλώσσα στην οποία συγγράφουν, να αποστείλουν τα βιβλία – δημοσιεύσεις τους στη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης: Γρηγορίου Λαμπράκη 144, , 18535.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της Αδελφότητας (τηλ. 2104227418, e-mail: adelfotita@kefalinontopos.gr) ή με τις υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης (Βλάχου Χριστίνα: 6984167922 & Μπαλτσαβιά Ρεγγίνα: 6934842677).

Η αποστολή των βιβλίων καλό είναι να συνοδεύεται από το βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέων ενώ η Βιβλιοθήκη θα γνωστοποιεί την παραλαβή τους με ευχαριστήρια επιστολή.

Επιδίωξή μας συνιστά, επίσης, η προβολή μέσω του ιστοτόπου μαςhttp://kefalinontopos.gr και παρουσίαση των βιβλίων συγγραφέων με καταγωγή από την ή την Ιθάκη –και όχι μόνο – ώστε να κοινοποιηθεί ο πνευματικός πλούτος των συμπατριωτών μας, να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά μας και η γνώση να γίνει κτήμα των πολλών.