Το ξέσπασμα του Σολωμού για την Θεοπεφτάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ και το… Amber Alert

Είναι αλήθεια ότι ο δεν μιλάει συχνά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Κεφαλονιάς. Για την ακρίβεια μιλάει σπάνια, και συνήθως για θέματα που αφορούν στην περιοχή του ή για θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Εχθές όμως πήρε τον λόγο και φανερά θυμωμένος επιτέθηκε στη βουλευτή του νομού , η οποία έλειπε από άλλη μία κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι είχε προσκληθεί και παρά το γεγονός ότι το θέμα ήταν φλέγον.

Η απουσία της βουλευτού γίνεται ακόμη πιο σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν λίγο καιρό μόλις, πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου. Είναι ηλίου φαεινότερο επίσης, ότι θα μπορούσε να βοηθήσει, τόσο στη συζήτηση (λόγω της επαγγελματικής της εμπειρίας), όσο και στο να μεταφέρει στην κυβέρνηση τις ανησυχίες των κατοίκων αλλά και των δημοτικών συμβούλων.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, δεδομένου πως προσκαλείται σε όλες τις συνεδριάσεις του συμβουλίου, αλλά και ότι έχει λάβει ειδικές προσκλήσεις και για άλλες συνεδριάσεις, έχει καταντήσει προσβλητική η παρατεταμένη και επαναλαμβανόμενη απουσία της.

«Κανείς δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ»;

Παλιές… καλές εποχές. Φωτογραφία από την εκδήλωση
κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.
Η Βιργινία Γασπαράτου έχει παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι άλλοι δύο… εχθές ήταν αγνοούμενοι.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της ομιλίας του δημοτικού συμβούλου της Ισχυρής Κεφαλονιάς, ήταν όταν αναφέρθηκε στο ότι ελάχιστοι σχολίασαν την απουσία της, ειδικά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Σολωμός είπε εύστοχα: 

«Αναρωτιέμαι γιατί κανένας δεν λέει μέσα εδώ: “Γιατί δεν έρχεται η βουλευτής; Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν έρχεται; Μα κανένας δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ; Πώς βγήκε αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, ρε παιδιά; Ντρέπεται να πει ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ;”».
Από τη χθεσινή συνεδρίαση η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε μάτι. Με εξαίρεση την Σουζάνα Πεφάνη, όλος ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος απουσίαζε, ενώ την νύφη πλήρωσε ο άδικα ο Μάκης Δημητράτος, ο οποίος έχει διαχωρίσει τη θέση του και παραιτηθεί από την πρώτη… μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Εκτός από την απουσία της βουλευτή, σχολιάστηκε και το γεγονός ότι δεν στάλθηκε έστω μία ανακοίνωση συμπαράστασης (που δεν θα έφτανε φυσικά), όπως επίσης και η απουσία, τόσο του επιστημονικού της συνεργάτη Γιάννη Βαρούχα, όσο και του γραμματέα της Νομαρχιακής, Μάκη Βασιλάτου.
Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, εγκαίρως είναι αλήθεια, έχει διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα που τον στήριξε, και ότι ο Θόδωρος Γαλιατσάτος έχει προσχωρήσει στο κόμμα του «Δεν ξέρω, δεν απαντώ, εγώ ΑΝΑΣΑ είμαι», φαίνεται πως ο Σπυρονικόλας Σολωμός χτύπησε διάνα με το σχόλιό του, αφού, για να βρεθεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, θα πρέπει από εδώ και πέρα να σημαίνουμε… Amber Alert».

Δείτε το video