Λυκούδης: «Σε λίγο καιρό, το Αργοστόλι θα πίνει νερό από το δίκτυο»

Τις εξελίξεις στο θέμα της υδροδότησης του Αργοστολίου παρουσίασε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Το δίκτυο ύδρευσης

«Στο Αργοστόλι η Δημοτική Αρχή εκτελεί μία σειρά από έργα, παρά τις δύσκολες εποχές που διανύει οικονομικά ο Δήμος αλλά και η χώρα ολόκληρη», είπε ο κ. Λυκούδης στην αρχή της ομιλίας του και πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους κατοίκους της πόλης μας ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεγάλο έργο της αλλαγής 22χλμ. περίπου του παλιού δικτύου ύδρευσης της πόλης, το οποίο σε ένα μεγάλο μέρος του αποτελούνταν μέχρι σήμερα από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες»

Τέλος τα εμφιαλωμένα;

«Στο γραφείο του υπουργού, υπογεγραμμένο από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκεται το έργο του εργοστασίου της αποσκλήρυνσης και της επεξεργασίας του νερού του Αργοστολίου». Αυτό είπε ο κ. Λυκούδης για το… πολυπόθητο έργο χιλιάδων Αργοστολιωτών, για πολλές δεκαετίες τώρα, αφού αν υπογραφεί και από τον υπουργό, θα πάψουν επιτέλους να αποτελούν αναγκαιότητα τα εκατομμύρια εμφιαλωμένα νερά που καταναλώνουν κάτοικοι και επισκέπτες κάθε χρόνο. 
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5.5 εκατομμυρίων.
«Θα έχουμε ένα νερό επεξεργασμένο που θα διοχετεύεται σε ένα καινούργιο δίκτυο ύδρευσης. Επιτέλους το Αργοστόλι, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα πιει καθαρό νερό από τη βρύση του», είπε ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας τις ευχάριστες συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο τόσο στην ευκολία, όσο και στη… τσέπη των Αργοστολιωτών. 
Το πρόβλημα που έχει το νερό του Αργοστολίου είναι ότι είναι υφάλμυρο με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η πόση του αφού κρίνεται επιβαρυντική για την υγεία. Παράλληλα όμως, τα επιπλέον άλατα του νερού είναι καταστροφικά και για όσες οικιακές ή βιομηχανικές συσκευές έρχονται σε επαφή μαζί του. Από θερμοσίφωνες και πλυντήρια μέχρι οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις υδροδότησης, διαβρώνονται από τα άλατα του νερού, τα οποία η διαδικασία αποσκλήρυνσης θα μειώσει σε φυσιολογικά επίπεδα. 
Τέλος, μία άλλη παράμετρος που πρόκειται να βελτιωθεί είναι οι οικονομία για τον Δήμο από την μείωση που θα έχουν οι διαρροές και βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης. 
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα