Ε.Α.Σ. : Νέα προθεσμία για Νομιμοποίηση Στάβλων

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ντόπιους ιδιοκτήτες αυθαίρετων στάβλων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ότι ψηφίσθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης έως 31.12.2018, προκειμένου να τους νομιμοποιήσουν.
      Η νοµιµοποίηση των αυθαίρετων είναι απαραίτητη για την προβλεπόµενη έκδοση άδειας, η οποία σύµφωνα µε τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, θα πρέπει να προβλέπει τα απαραίτητα τετραγωνικά µέτρα στο στάβλο ανάλογα µε το ζωικό κεφάλαιο που δηλώνεται στην Ενιαία Αίτηση Επιδοτήσεων, ώστε να έχει τις προδιαγραφές να στεγάζει το 100% των ζώων.                                                    
      Επιπλέον πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την αδειοδότηση του στάβλου θα πρέπει να ελεγχθεί αν το αγροτεµάχιο και συγκεκριμένα ο στάβλος απέχει τις απαραίτητες από το νόμο αποστάσεις.
     Για περισσότερες διευκρινήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι Θιακο – Κεφαλλονίτες Κτηνοτρόφοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.                                                                                                                                        
                                Από  τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης