Βροχή τα λουκέτα λόγω… καταγγελιών

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 16 είναι τα καταστήματα που σφραγίστηκαν ή θα σφραγιστούν στην Κεφαλονιά, εξαιτίας παραβάσεων που έγιναν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Έτσι επιβεβαιώνονται για μία ακόμη χρονιά, ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν αφήνει, ούτε τους επιχειρηματίες να δουλέψουν, αλλά ούτε και τους πολίτες (έστω τους πιο ευαίσθητους) να ησυχάσουν.
Πέρα από αυτό όμως, όλοι γνωρίζουν ότι το… χόμπι του σφραγίσματος οφείλεται και στους λεγόμενους «καλοθελητές» που έχουν τις καταγγελίες για χόμπι.

Πρόκειται συνήθως για ανταγωνιστές επιχειρηματίες που καταγγέλλουν σωρηδόν ανταγωνιστές τους, συνήθως για την ένταση της μουσικής, για κατάληψη πεζοδρομίου, στέρηση άδειας μουσικών οργάνων και άλλα χαριτωμένα, με σκοπό να κερδίσουν οι ίδιοι κάποιους πόντους στον ανταγωνισμό. Ή, για την ακρίβεια, να χάσουν οι… αντίπαλοι. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου κοντινά καταστήματα αλληλομηνύονται ανωνύμως μεν, κατ’ εξακολούθηση δε,  και γίνονται έτσι τελικά… η χαρά των δικηγόρων.

Οι αστυνομικοί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζεται να βρίσκονται σε… γενική επιφυλακή, για να μην πούμε ότι θα πρέπει να έχουν μία μόνιμη μονάδα αντιμετώπισης… καταγγελιών, αφού στους «ανταγωνιστές» επιχειρηματίες προσθέτονται και οι… φιλήσυχοι πολίτες που θέλουν να κοιμούνται… νωρίς, ακόμα και σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας.

Μεμπτόν; Ίσως όχι, αν και φαντάζει λίγο υπερβολικό να χαρακτηρίζεται η 11η βραδινή ως… «ώρα κοινής ανησυχία», ενώ στα τουριστικά νησιά είναι μάλλον η ώρα που ξεκινάει η… «κοινή ανησυχία».

Τελικά, την πληρώνουν συνήθως οι επαγγελματίες, και μάλιστα αδρά, ενώ στο τέλος, σφραγίζονται και τα καταστήματα για μερικές μέρες και ησυχάζουμε.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι για να σφραγιστεί ένα κατάστημα χρειάζονται 3 και όχι 1 μήνυση της αστυνομίας, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, προέρχεται από καταγγελίες. Σκεφτείτε δηλαδή πόσες καταγγελίες γίνονται…

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα