Θα πιει νερό από το δίκτυο το Αργοστόλι; – Ανουσάκης: Προχωράει το έργο της αφαλάτωσης

Στην αρμόδια επιτροπή για την εξεύρεση του κατάλληλου ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης βρίσκεται ο φάκελος του έργου της βελτίωσης του νερού του Αργοστολίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ , στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο.

Ο κ. Ανουσάκης επανέλαβε ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο αφαλάτωσης, αφού το βασικό πρόβλημα που έχει το νερό του Αργοστολίου είναι ότι είναι υφάλμυρο, λόγω της πρόσμιξής του με θαλασσινό νερό.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, ένα ειδικό σύστημα επεξεργασίας θα μειώνει τα άλατα από το νερό, κάνοντάς το πόσιμο. Έτσι θα πραγματοποιηθεί ένα από τα βασικότερα όνειρα των κατοίκων του Αργοστολίου που είναι το να ξεφύγουν επιτέλους από την ανάγκη χρήσης εμφιαλωμένων νερών, η οποία, εκτός από την ταλαιπωρία, σημαίνει και μία σημαντική επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό ετησίως.

Άλλωστε το έργο της βελτίωσης του νερού του Αργοστολίου ήταν μία βασική προεκλογική δέσμευση και του σημερινού δημάρχου, και όχι μάλιστα στις τελευταίες εκλογές αλλά στις αμέσως προηγούμενες.

Τέλος, μέσα στο 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση της πόλης με το νέο δίκτυο ύδρευσης αφού οι συνδέσεις αναμένεται να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.

Επόμενο άρθρο