Αποκλειστικό: Επιμένει το ΤΑΙΠΕΔ: Μόνο με νέα μελέτη κάνει επέκταση η Fraport – Δεν υπάρχει θέμα απαλλοτριώσεων

Μπορεί, τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος, να μην πιστεύουν το που με ανακοίνωσή του εχθές διέψευσε ότι υπάρχει θέμα απαλλοτριώσεων, όμως το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων επιμένει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το Ταμείο θεωρεί αδικαιολόγητο τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, οφείλεται σε ένα… «ξεχασμένο τοπογραφικό».

Το τοπογραφικό αυτό περιλαμβάνει μεν τις επίμαχες περιοχές, όμως, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ταμείου, η ανανέωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων γίνεται για την περιοχή που ήδη χρησιμοποιείται και όχι για την επέκτασή της.

«Αν η θέλει να κάνει επέκταση, θα πρέπει να γίνει νέα μελέτη», μας είπε πηγή από το Ταμείο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

H έγγραφη απάντηση της ΥΠΑ

Όταν ρωτήσαμε να μάθουμε τον λόγο για τον οποίο παραμένει αυτό το τοπογραφικό στο φάκελο της μελέτης, η απάντηση που λάβαμε επί λέξει ήταν η εξής: «μπορεί εκ παραδρομής, συνηθίζεται όμως σε αντίστοιχους φακέλους να υπάρχουν όλα τα προηγούμενα έγγραφα για λόγους ιστορικής συνέχειας. Το τοπογραφικό αυτό αφορούσε ένα παλιό Master Plan της ΥΠΑ, που υπήρχε στον πρώτο φάκελο αδειοδότησης, και που πράγματι περιελάμβανε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο επέκτασης, το οποίο όμως ουδέποτε εγκρίθηκε από τον οποιοδήποτε», μας είπαν.

Το Ταμείο επιπρόσθετα ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν η παραμονή του τοπογραφικού στον φάκελο δημιουργεί υποψίες, η έγγραφη απάντηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς τον Δήμο Κεφαλονιάς, θα έπρεπε να έχει πείσει κάθε καχύποπτο.

Τελειώνοντας, η πηγή αποκάλυψε ότι, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η Fraport θα κάνει, ή δεν θα κάνει επέκταση. «Εάν θελήσει σε 5-10 χρόνια, θα το δούμε», μας είπαν. «Όμως για να κάνει θα πρέπει να γίνει εκ νέου μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γιατί αυτή δεν τους καλύπτει», μας είπαν.

Πολιτικά παιχνίδια ή εύλογη ανησυχία;

Τόσο ο Περιφερειάρχης Κεφαλονιάς, Θόδωρος Γαλιατσάτος, όσο και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης φαίνονται να δυσπιστούν στις ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της ΥΠΑ και για το λόγο αυτό συγκαλείται το αποψινό συμβούλιο στις 6:30μ.μ..

Στο ΤΑΙΠΕΔ αφήνουν να εννοηθεί (αλλά και γράφουν καθαρά στην ανακοίνωσή τους), ότι το θέμα ανακινήθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και να κερδίσουν «αντιπολιτευτικούς πόντους» τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Ο Δήμος ή η Περιφέρεια έχουν την μελέτη. Ας την δείξουν!

Στο Ταμείο μάλιστα προσθέτουν ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια ή και οι δύο έχουν την μελέτη και μπορούν να την δείξουν ώστε να φανεί ποια είναι η περιοχή στην οποία αυτή αναφέρεται.

«Έχουν την μελέτη, έχουν την επίσημη διαβεβαίωση της ΥΠΑ, τι άλλο θέλουν;», μας είπαν. «Άλλωστε», πρόσθεσαν, «κανονικά το ΤΑΙΠΕΔ δεν εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση αφού η ανανέωση της ΑΕΠΟ είναι θέμα της ΥΠΑ, και η ΥΠΑ έχει βγάλει ήδη επίσημη ανακοίνωση».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα