Μαθητές 2ου Λυκείου: Θα θρηνήσουμε θύματα – Είναι ντροπή να μην έχουμε εξαερισμό, ψύξη και πυρασφάλεια

  • Καταγγελίες των παιδιών για προβλήματα ασφαλείας στα νέα Λύκεια 
  • Προχώρησαν σε κατάληψη και για δικά τους αιτήματα 

Μπορεί εχθές, από την μία να δικάζονταν για κατάληψη οι μαθητές της Σάμης, από την άλλη όμως οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αργοστολίου έκαναν την δική τους κατάληψη στα νέα λύκεια του Φαραώ, όχι όμως μόνο για συμπαράσταση προς τους συμμαθητές τους.

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου προχώρησαν σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση των σχολείων, τις ελλείψεις και παραλείψεις που παρουσιάζονται στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα, και προειδοποιούν ότι, αργά ή γρήγορα, θα θρηνήσουμε θύματα!

Συγκεκριμένα, σε ψήφισμα του 15μελούς τους, αναφέρουν ότι «το σχολείο, παρότι διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, δεν έχει βρεθεί εξειδικευμένο προσωπικό από τον Δήμο για έλεγχο και συντήρηση των μηχανημάτων. Είναι ντροπή, ενώ υπάρχουν σύγχρονα συστήματα εξαερισμού, θέρμανσης, ψύξης πυρασφάλειας να τίθενται σε αχρηστία».
Ο Δήμος για το συγκεκριμένο θέμα είχε ενημερωθεί από το καλοκαίρι και είχε δεσμευτεί ότι θα βρει και θα εκπαιδεύσει το κατάλληλο προσωπικό, όμως, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι μαθητές, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα.

«Θα θρηνήσουμε θύματα»

Πολύ σοβαρές είναι επίσης οι καταγγελίες και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, από και προς το σχολείο, αφού η κατάσταση στους γύρω δρόμους, ειδικά τις ώρες που μετακινούνται οι μαθητές, είναι χαοτική. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που είχε αναδειχτεί από την πρώτη στιγμή και από τους καθηγητές, όμως ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα και οι μαθητές προειδοποιούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο ατύχημα.
«Η τοποθεσία του σχολείου απαιτεί την ασφαλή μεταφορά των μαθητών… αλλά δεν υπάρχουν σχολικά λεωφορεία παρά μόνο για τα παιδιά που έρχονται από τα χωριά. Έτσι λοιπόν, οι περισσότεροι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν σε απικίνδυνους δρόμους, ΧΩΡΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ», αναφέρουν τα παιδιά και προσθέτουν: «είναι δυστυχώς θέμα χρόνου κάποιος μαθητής ή μαθήτρια να τραυματιστεί σοβαρά από τα διερχόμενα Ι.Χ. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση;»
Και συνεχίζουν: «Κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή πεζοδρομίων αλλά και φρεατίων που να αποτρέπουν την πλημμύρα σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής».
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των μαθητών.