Πλήρης επιβεβαίωση των Κεφαλονίτικων Νέων για τα 3.7 εκ. που κινδυνεύουν να χαθούν

Σε πλήρη επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ των Κεφαλονίτικων Νέων, για τα 3,7 εκ. από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κινδυνεύουν να χαθούν, προχώρησε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου, στον Ionian Galaxy, επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μέρος του ποσού, αφού η προθεσμία των 18 μηνών έχει λήξει και ακόμα υπάρχει πρόβλημα με ορισμένα από τα τιμολόγια.

Όπως είχαμε αναφέρει αναλυτικά εδώ, την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τάξει πακτωλό εκατομμυρίων (10-20-30-40 εκ. είχαν αναφερθεί) για την αποκατάσταση των πληγών που άφησε ο σεισμός κυρίως στο οδικό δίκτυο και τα δημόσια κτήρια (άλλωστε οι υποσχέσεις είναι… τζάμπα), τελικά το αθάνατο ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε καλά καλά να εξασφαλίσει τα τιμολόγια ούτε για τα 3.7 εκ., και κινδυνεύει να χάσει την βοήθεια από την Ε.Ε. αφού αυτή αφορά σε έργα που έχουν ήδη γίνει.

«Χρήματα ευρωπαϊκά πάνε χαμένα…»

Ο κ. Γαλιατσάτος πάντως πρόσθεσε ότι αν ήταν υπουργός Υποδομών θα έκανε ένορκη διοικητική εξέταση για να δει «ποιος και γιατί καθυστέρησε και καθυστερεί μ’ αυτό τον τρόπο την προώθηση των διαδικασιών για τις εγκρίσεις των έργων στο υπουργείο ζημιώνοντας με αυτό τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο. Χρήματα ευρωπαϊκά πάνε χαμένα…»

Και η Θεοπεφτάτου

Μιλώντας στον Σάκη Βούτο και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, επιβεβαίωσε και εκείνη με τη σειρά της ότι υπάρχει πρόβλημα και έριξε την ευθύνη στην ελληνική γραφειοκρατία.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα