Η ΕΡΤ στηρίζει την νέα ταινία μικρού μήκους του Βασίλη Κεκάτου

Συνεχίζοντας τη στήριξή της στο ελληνικό σινεμά, η ανακοίνωσε νέες χρηματοδοτήσεις για ταινίες μεγάλου μήκους αλλά και την επαναφορά του προγράμματος «μικροφιλμ» για ταινίες μικρού μήκους. Μια από αυτές είναι και η ταινία μικρού μήκους του Κεφαλλονίτη σκηνοθέτη, Βασίλη Κεκάτου με τίτλο «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν».

Οι πρώτες χρηματοδοτήσεις της ΕΡΤ για το ελληνκό σινεμά, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ανακοινώθηκαν το Μάιο του 2016 και τώρα μια δεύτερη συγκομιδή νέων αλλά και ταινιών που βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους ενισχύονται προκειμένου να ξεκινήσουν ή να ολοκληρώσουν τα γυρίσματά τους.

Μετά από χρόνια διακοπής, επανεμφανίζεται και το πρόγραμμα «μικροφιλμ» που ειδικά για το «μικροφιλμ 2017» έγινε ειδική αίτηση αύξησης του συνολικού διανεμηθέντος ποσού από τις 200.000 στις 300.000 ευρώ, όπως αναφέρει και η επίσημη απόφαση της ΕΡΤ «λόγω της πληθώρας αξιόλογων υποβληθεισών συμμετοχών». Αρα μέσα στο έτος θα πρέπει να αναμένονται και άλλοι τίτλοι ταινιών μικρού μήκους που έχουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση από την ΕΡΤ.

Αυτές είναι οι μικρού μήκους ταινίες που ενισχύονται από το πρόγραμμα «μικροφίλμ 2017» με την απόφαση της 19/9/2016:
1. Ave Eva, της Ολίβια Τφαρντόσφκα
2. Ακρίται, του Δημήτρη Τσαλαπάτη
3. Εντροπία, του Χρήστου Τάτση
4. Κάποτε στη Σεβαράμπες, του Τζώρτζη Κοντού
5. Κατάψυξη, του Δημήτρη Νάκου
6. Λεωφόρος Πατησίων, του Θανάση Νεοφώτιστου
7. Η Ομπρέλα, της Αμερίσσσας Μπάστα
8. Ροζαλία, της Κατερίνας Γιαννακοπούλου
9. Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν, του Βασίλη Κεκάτου
10 Seawolf, του Χρήστου Σιταρίδη
11. Τεξκοκό, της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη
12. Χρυσόψαρο, του Γιώργου Αγγελόπουλου