Φωτίου: Καταργούνται κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου -Ενσωματώνονται στο ΚΕΑ

Η κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου, δεν θα χορηγούνται ως ξεχωριστά επιδόματα, αφού ενσωματώνονται πλέον στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Η ίδια ωστόσο ξεκαθάρισε σημείωσε πως «δεν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του». Είπε ότι μετά την πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ σε 30 Δήμους, έχουν εκπαιδευτεί υπάλληλοι σε ακόμη εκατό περιοχές, προκειμένου από 1/1/2017 να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλους δήμους της χώρας.
Η αναπληρώτρια υπουργός, δήλωσε επίσης ότι «κλείσαμε την δεύτερη αξιολόγηση επιτυχώς κατά την άποψη μου». Τόνισε μάλιστα ότι «οι εταίροι δέχθηκαν ότι θα καταβληθούν από τον προϋπολογισμό 760 εκατομμύρια για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και δεν απαιτείται κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων για το 2017, εκτός από περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως επικαλύπτονται πλήρως από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης».
 
The post Φωτίου: Καταργούνται κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου -Ενσωματώνονται στο ΚΕΑ appeared first on Aftodioikisi.gr.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: