Νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο: Ήρθαν, ορκίστηκαν και… απήλθαν!

Ήρθαν, ορκίστηκαν και στη συνέχεια έκαναν χρήση των ευεργετημάτων που τους δίνει ο νόμος, και επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της συνυπηρέτησης.

Αυτά αποκάλυψε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, , στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, σχετικά με τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους.

«Δεν πετύχαμε στις προσλήψεις… Ενώ προσλάβαμε το προσωπικό, ενώ όρκισα το προσωπικό, την άλλη μέρα το προσωπικό απήλθε με τα ευεργετήματα που δίνει ο νόμος…»
Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα και με τις κρίσεις των γιατρών για τις οποίες ο κ. Βιβλάκης ανέφερε τα εξής: «αν και προσπαθήσαμε… μετά μανίας να φέρουμε σε πέρας τις κρίσεις των γιατρών, την περασμένη Πέμπτη έγιναν οι κρίσεις για δύο παθολόγους, αλλά αυτοί οι οποίοι επελέγησαν, με απόλυτα αξιοκρατικές, διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους.
Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ τα κίνητρα για να έρθει ένας γιατρός στην Κεφαλονιά είναι πολλά και ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσφέρει, χρηματικό επίδομα, όσο και δωρεάν σίτιση και κατάλυμα. 
Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον φαίνεται πως λύθηκε το πρόβλημα με το φαρμακείο και πλέον το φαρμακείο διαθέτει δύο φαρμακοποιούς.

Έχουμε δύο ενεργά ασθενοφόρα

Ο κ. Βιβλάκης είπε επίσης ότι το διαθέτει δύο ενεργά ασθενοφόρα για την Κεφαλονιά αφού κάθε ασθενοφόρο για 24ωρη βάρδια χρειάζεται 9 άτομα προσωπικό και το νοσοκομείο διαθέτει 21. 
«Αυτό σημαίνει», είπε, «ότι έχουμε δύο βάρδιες και περισσεύει και κάποιο προσωπικό για έκτακτες περιστάσεις».
Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου ότι σε κάποιες περιπτώσεις, το ένα ασθενοφόρο αναγκάζεται να πάει στην Πάτρα, ενώ το άλλο βρίσκεται στο Ληξούρι, το μεγαλύτερο μέρος της Κεφαλονιάς μένει ακάλυπτο, με αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες να έχουμε δει ακόμη και διακομιδές με… αγροτικά. 
 Όπως και νά ‘χει, οι πόροι, είπε ο κ. Βιβλάκης, είναι περιορισμένοι, και συνεπώς εκτός από το ΕΚΑΒ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε περίπτωση που έχουμε παραπάνω από ένα περιστατικά, θα χρειάζεται βάζει το χέρι του και ο… Άγιος Γεράσιμος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βιβλάκη

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0