ΕΑΠ: Μειωμένα εισιτήρια για τους φοιτητές – Εκτός η Κεφαλονιά

Η Διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προχώρησε την 14η Νοεμβρίου 2016 σε υπογραφή σύμβασης διετούς διάρκειας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ).

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δ.Ε Καθηγητή Βασίλη Καρδάση, την Αντιπρόεδρο Ανδρομάχη Χατζηγιάννη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Φάτσιο.

Η σύμβαση προβλέπει τη μετακίνηση των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του προς τις πόλεις Αγρίνιο, Αθήνα , Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδος, Τρίπολη, Χανιά και αντίστροφα με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας που θα εκδώσει το .

Εξάλλου, η Διοικούσα Επιτροπή προέβη σε ανάλογες ενέργειες εξασφαλίζοντας, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , έκπτωση 20% στο δρομολόγιο Αθήνα-Θες/νίκη με επιστροφή και αντίστροφα , καθώς και εκπτώσεις από 20% έως 50% για τις ακτοπλοϊκές γραμμές που καλύπτουν όλους τους προορισμούς, τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιουνίου.

Τέλος οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αποκτούν δικαίωμα εισόδου σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους με έκπτωση 50%,όπως επίσης δικαίωμα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου εως 31η Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης