«Το Βαλς των Πολυκατοικιών» από τον Κεφαλονίτη Μάκη Πολλάκη

Τον Μάκη Πολλάκη τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως τον Κεφαλονίτη στιχουργό της Ροκ.
Όμως πρόσφατα μας ανάγκασε να μάθουμε και μια άλλη πλευρά του, αυτή του συνθέτη, αφού κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ «Το Βαλς των Πολυκατοικιών».

«Η μουσική πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους»

Το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση όταν πήραμε στα χέρια το CD με το όμορφο εξώφυλλο αλλά και το βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, είναι η φράση «Μη εμπορεύσιμο» στο οπισθόφυλλο. 
Μιλώντας αργότερα μαζί του, μας είπε ότι το CD μοιράζεται από χέρι σε χέρι, δεν έχει καμία εμπορική προσδοκία ή διάθεση, αφού, όπως είπε «τη μουσική τη φτιάχνω για να μοιράζεται, πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους».
«Γράφω χρόνια μουσική», μας είπε, «κυρίως τραγούδια που ήταν για… προσωπική κατανάλωση». Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να κάνω κάτι μ’ αυτά, να τα εκδώσω» (σ.σ. και πολύ καλά έκανε…).
Ο Πολλάκης έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα με πολλά και γνωστά ονόματα της ροκ σκηνής, όπως ο Δημήτρης Δημητράκας (Panx Romana), ο Λεωνίδας Παφιλιάρης (Ριφιφί), ο Σπύρος Σούκης, οι Bad Reputation, ο Λήτης κ.α.

Εδώ με τον Δημήτρη Δημητράκα

Στο CD, με βάση τα ακούσματα αλλά και τις συνεργασίες του Μάκη Πολλάκη, θα περίμενε κανείς να ακούσει σκληρές… ροκιές και… μπλουζιές. Απεναντίας, ακούει ευαίσθητες μπαλάντες με ροκ και φολκ αναφορές. 

Mε τον Βασίλη Καζούλη
Το κοινωνικό σχόλιο υπάρχει και στα 5 τραγούδια του δίσκου, όμως ξεχωρίσαμε το «Βαλς των Πολυκατοικιών» που έδωσε και τ’ όνομά του σε ολόκληρο το CD. Ωραίος, και ιδιαίτερα προσωπικός είναι κι ο Βάτραχος, που τραγουδάει ο ίδιος ο Πολλάκης.

Σημαντική είναι η συνεισφορά της Θέλμας Καραγιάννη που με τη ζεστή φωνή της δίνει ακόμη περισσότερους… πόντους στα τραγούδια.

Όλο το CD δίνει μια ζεστή αίσθηση χειροποίητου αφού ο Αργοστολιώτης μουσικός έχει σχεδιάσει ακόμη και το εξώφυλλο ενώ οι φίλοι και συνεργάτες προσθέτουν ο καθένας τη δική του φιλική αλλά σημαντική πινελιά στο αποτέλεσμα. 
Όπως και νά ‘χει, αξίζει να το ακούσετε.
Παίζουν οι μουσικοί: 
Θέλμα Καραγιάννη – Τραγούδι, φωνητικά
Μάκης Πολλάκης – Τραγούδι, φυσαρμόνικα, φλογέρα
Γιώργος Τσιβράς – (Κιθάρες ακουστικές – ηλεκτρικές)
Δημήτρης Δημητράκας (Κρουστά, πλήκτρα, samples)
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο «Χελιδόνι», με ηχολήπτη τον Δημήτρη Δημητράκα.
Επιμέλεια εξωφύλλου: Γεωργία Αθανασίου
Τεχνική υποστήριξη: Τασία Πέπα, Γιώργος Ρασσιάς

Ακούστε ολόκληρο το CD αποκλειστικά από τα Κεφαλονίτικα Νέα

Οδηγίες: Ακούστε όλα τα τραγούδια κάνοντας κλικ στο κέντρο της video playlist που ακολουθεί. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξτε το τραγούδι που θέλετε να ακούσετε από το μενού που βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης το οποίο μοιάζει με τρεις γραμμές και ένα βελάκι: (δες εικόνα)

Προσοχή! Υπάρχει μία μόνο οθόνη video αλλά αυτή περιέχει όλα τα τραγούδια που μπορείτε να επιλέξετε από το μενού. 
Τέλος, στο κάτω δεξί μέρος της ίδιας οθόνης μπορείτε να κάνετε κλικ στο τετραγωνάκι για να δείτε τα video σε πλήρη οθόνη.


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα