Έρχονται τα… ιπτάμενα αυτοκίνητα [εικόνες – video]

Αυτό που κάποτε έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ίσως πλέον γίνει γεγονός.

Μία γερή χρηματοδότηση ύψους 10εκ. ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει η startup εταιρεία Lilium Aviation, προκειμένου να προχωρήσει την έρευνα του πολλά υποσχόμενου ιπτάμενου οχήματος.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία είχε καταφέρει να αναπτύξει μόνο πρωτότυπα, όμως βρίσκοντας επενδυτές μέσω της επενδυτικής εταιρείας Atomico και εξασφαλίζοντας αυτό το σημαντικό ποσό, η εταιρεία φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή των πρώτων εμπορικών προϊόντων.

Με ηλεκτρισμό

Τα jet της Lilium Aviation είναι ηλεκτρικά, μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάθετα, να μεταφέρουν 2 επιβάτες, ενώ διαθέτουν 36 ηλεκτρικούς κινητήρες.

Εφόσον καταφέρουν να φτάσουν στην παραγωγή, αναμένεται να φέρουν επανάσταση στις μεταφορές. Όσοι διαθέτουν ένα τέτοιο όχημα, θα μπορούν να μετακινούνται καθημερινά διανύοντας μεγάλες αποστάσεις σε μικρό χρόνο, και μάλιστα χωρίς τον κίνδυνο να… μπλέξουν στην κίνηση.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα ιπτάμενα jet θα επηρεάσουν κι άλλους τομείς της καθημερινότητας, όπως η οικονομία, το real estate κ.α.

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται για να κρατηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα και γι’ αυτό το λόγο ορισμένα από τα μοντέλα που σχεδιάζονται μπορούν να κατασκευαστούν μέσω 3D Printer. Ήδη κάποια από τα πρωτότυπα έχουν κατασκευαστεί εξολοκλήρου με την φθηνή αυτή μέθοδο.

Τα jet διαθέτουν αυτονομία περίπου 300 χλμ., ενώ μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι 300 χλμ/ώρα.

Το σύστημα κάθετης προσγείωσης / απογείωσης που διαθέτουν ελέγχεται πλήρως από υπολογιστή, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη χρήση του οχήματος.

Και φυσικά, δεν χρειάζονται… αεροδρόμιο ενώ, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, τα… ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ξεκινούν το καθημερινό ταξίδι τους ακόμη κι από το γκαράζ του σπιτιού μας…

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα