Ειδήσεις για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες

Κατηγορίες: Κακοκαιρία Κεφαλονιά Κοινωνία ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς ΧιόνιαΝέο περιστατικό με εγκλωβισμό λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, αυτή τη φορά στα Διβαράτα είχαμε σήμερα το βράδυ.

Ο οδηγός έκρινε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει την πορεία του και ακινητοποίησε το όχημα. Κάποιοι από τους επιβάτες έμειναν στα Διβαράτα σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος ενώ άλλους τους μετέφερε τζιπ που έστειλε η Αντιπεριφέρεια.


Γιατί δεν είχαν αλυσίδες;

Μιλώντας με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, μας είπε ότι αυτή τη στιγμή πυκνό χιόνι πέφτει απ' άκρη σ' άκρη της Κεφαλονιάς κάνοντας την προσπάθεια των συνεργείων της αντιπεριφέρειας και του Δήμου που βρίσκονται από εχθές στους δρόμους, ακόμη δυσκολότερη.

Πυκνό χιόνι πέφτει ακόμη και στη θάλασσα καλύπτοντας πολύ γρήγορα ακόμη και σημεία πάνω στα οποία είχαν περάσει τα εκχιονιστικά πριν από λίγη ώρα.

Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης σχολίασε επίσης το γεγονός ότι και τα τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ που παγιδεύτηκαν (δύο στην παλιά και νέα εθνική οδό, και ένα στην Κεφαλονιά)  δεν χρησιμοποίησαν αλυσίδες, αφήνοντας ερωτηματικά για τον λόγο που ακολουθείται αυτή η πρακτική.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί;

Από τις 6 σήμερα το απόγευμα η Πολιτική Προστασία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία τόσο στο δρόμο της Φάλαρης όσο και στο Καλόν Όρος επειδή το μεγάλο μήκος των δύο δρόμων, μαζί με τον ορεινό τους χαρακτήρα κάνει αδύνατη την προσπάθεια των μηχανημάτων να ανοίξουν τους δρόμους. 

Νέα κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αλλά και με την Πολιτική Προστασία, η κακοκαιρία θα ενταθεί κατά τις βραδυνές ώρες και το χιόνι αναμένεται να πέφτει πυκνό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Γι΄ αυτό το λόγο καλούνται οι πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί ακόμη και οι δρόμοι που είναι ανοικτοί αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ολισθηροί σε ορισμένα σημεία. 


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Σχόλια


Σχετικά άρθρα