Κοργιαλένειος: Οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στη μείωση του ωραρίου λειτουργίας

Μειώνει το ωράριό της η , λόγω οικονομικών προβλημάτων. Δείτε το νέο ωράριο αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην δυσάρεστη αυτή απόφαση. 

ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
(ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: Αναγνώστες, δανεισμός κλπ.)
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ
9:00 -12:00 μ.μ.
(Απόφαση του Συμβουλίου 1134/12.01.2017)

Κύριοι λόγοι μείωσης του ωραρίου:
α. Η ελάχιστη έως μηδενική χρηματοδότηση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, παρά τη θεσπισμένη υποχρέωσή του, με συνέπεια την μη ανανέωση της σύμβασης της μοναδικής υπάρχοντος βιβλιοθηκονόμου.

β. Ο επί τριετία εγκλωβισμός του ακινήτου (1 ½ όροφοι) του ενταγμένου στο κτήριο του 2ου Γυμνασίου (στην οδό Μαζαράκη) στους μηχανισμούς της κρατικής γραφειοκρατίας, με συνέπεια τη στέρηση εκ 3.000€ μηνιαίως του μοναδικού εσόδου του Ιδρύματος και σχεδόν επαρκούντος για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Με τους σεισμούς του 2014 το κτήριο κρίθηκε επισκευάσιμο. Το Κοργιαλένειο Συμβούλιο ζητεί τον απεγκλωβισμό για να προχωρήσει με ίδιες δαπάνες στη επισκευή του και στη συνέχεια στην ενοικίασή του.

γ.  Οι επίμονες έγγραφες (και προφορικές) αναφορές του Συμβουλίου προς τις Κρατικές Αρχές (Υπουργείο, Περιφέρεια-Αντιπεριφερειάρχη, Εκλεγμένους εκπροσώπους) ως τώρα αγνοήθηκαν.
Βελτίωση του ωραρίου: Μετά τη λύση των εν λόγω προβλημάτων, που αφορά, βεβαίως τον κρατικό μηχανισμό (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υποδομών, Περιφέρεια κλπ), διότι η μείωση του ωραρίου έχει τις γνωστές συνέπειες στους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού και στους φοιτητές των ΤΕΙ, αλλά και στους 3.617 δανειζόμενους, με ειδική κάρτα, αναγνώστες του Δανειστικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης.
• Δεν νοείται, βέβαια, να εργάζεται το προσωπικό χωρίς αμοιβή
• Για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία του Ιδρύματος (2671022583)
Από το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0