Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών

Μπλόκα αγροτών 2017: Το πρώτο μπλόκο αγροτών που έκλεισε δρόμο, για το νέο έτος, είναι γεγονός.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας έκλεισαν λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (23/01), τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.
Ειδικότερα, μέλη του αγροτικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν περίπου στις 10.30 το πρωί στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη νέα Εθνική Οδό, όπου προχώρησαν στον αποκλεισμό. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Εθνική Οδό.
Στο μεταξύ στην Ηλεία,  έχουν συγκεντρωθεί στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, έχοντας παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, χωρίς όμως να έχουν κλείσει το δρόμο.
Διαβάστε ΕΔΩ τα σχέδια των αγροτών για τις νέες κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους

Στους δρόμους όλης της Ελλάδας τα τρακτέρ

Άρτα – Πρέβεζα
Στις 11 το πρωί και από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και το μεσημέρι, στήνουν μπλόκο στην Ιόνια οδό στην έξοδο για την πόλη της Άρτας.
Λίγο νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.
Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως το μπλόκο που στήθηκε στο Λούρο θα παραμείνει και ότι βρίσκεται σε συντονισμό με το Πανελλαδικό των 68 μπλόκων που συστάθηκε πέρυσι. Ο κ. Κλινάκης υπογράμμισε πως οι αγρότες ζητούν «να παραμείνουν στην δουλειά και τα χωράφια τους με αξιοπρέπεια».
Ζάκυνθος
Oι αγρότες του νησιού άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους από την περιοχή της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου και με ζεστές τις μηχανές των οχημάτων τους, περιμένουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.
Λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Δευτέρας, τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο κόμβο της Λούμπας. Στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μίλησε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Ζακύνθου, Τιμόθεος Φαραός, ο οποίος επεσήμανε ότι «μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίσαμε μια πρώτη συγκέντρωση ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να κλιμακωθεί και με μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου».
«Για τους αγρότες, τους φτωχούς ανθρώπους το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί ακόμα πιο πολύ αυτή η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται, από την κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο κ. Φαραός, ο οποίος τέλος δήλωσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, ο κόσμος πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματά του, να παλέψει για την ασφάλιση και για να έχει καλή τιμή πώλησης το αγροτικό προϊόν για να μπορέσει να επιβιώσει».
Θεσσαλία
Στις πλατείες των χωριών τοποθετούν τα τρακτέρ οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, το πρωί θα αναχωρήσουν για το μπλόκο της Νίκαιας, αφού προηγηθούν προσυγκεντρώσεις και στους δύο νομούς.
Στον νομό Τρικάλων έχουν προγραμματιστεί δύο προσυγκεντρώσεις, μία στο Μεγαλοχώρι και μία στη Φαρκαδόνα, ενώ στον νομό Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην Ιτέα. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι ενημερωτικές επισκέψεις σε χωριά των νομών.
Βέροια
Λίγο πριν τις 10:30 σήμερα το πρωί, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, ξεκίνησαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα από τον κόμβο της Κουλούρας με κατεύθυνση προς το κέντρο της Βέροιας.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Αναδημοσίευση με άδεια από το newsbomb.gr