Ειδήσεις για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες

Κατηγορίες: Καιρός Κακοκαιρία Κεφαλονιά Κοινωνία Πολιτική Προστασία ΧιόνιαΝα ρωτούν την αστυνομία πριν μετακινηθούν και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, καλεί τους οδηγούς ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νησί Ευάγγελος Ανδρεάτος, ειδικά όσους πρόκειται να κινηθούν προς τα ορεινά. 

Μιλώντας στα Κεφαλονίτικα Νέα, ο κ. Ανδρεάτος είπε ότι το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό στο μεγαλύτερο κομμάτι του, όμως η συνεχόμενη χιονόπτωση κάνει δύσκολη την πρόσβαση σε ορισμένα σημεία αφού το χιόνι συνεχίζει να πέφτει ακόμη και σε δρόμους που λίγες ώρες πριν άνοιξαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Παγιδεύτηκε λεωφορείο στις Αγραπιδιές

Στις Αγραπιδιές παγιδεύτηκε λεωφορείο λόγω των χιονοπτώσεων. Στο σημείο πάντως βρίσκεται ήδη γκρέιντερ που ανοίγει τον δρόμο και το πρόβλημα αναμένεται σύντομα να αποκατασταθεί. 

Πάντως, όπως μας είπε ο κ. Ανδρεάτος, τα μηχανήματα βρίσκονται όλο το βράδυ στους δρόμους και ρίχνουν αλάτι όπου χρειαστεί. Παρ' όλα αυτά, παρατηρήθηκε τμήματα του οδικού δικτύου που άνοιξαν να κλείνουν και πάλι ή να απαιτούν τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων αφού η χιονόπτωση συνεχίζεται. 

Επίσης σε ορισμένα σημεία του νησιού οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν το χιόνι με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να γίνεται ιδιαίτερα ολισθηρό και να απαιτείται μεγάλη προσοχή. 


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Σχόλια


Σχετικά άρθρα