Τα κατάφερε ο «Υπερίων» – Προχωράει το Κέντρο Διημέρευσης για τα ΑμεΑ

Ευχάριστα είναι τα νέα για τα του νομού, αφού εγκρίθηκε η πρόταση που είχε υποβάλει στο ΕΣΠΑ η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «». Έτσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την δημιουργία του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α.
Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ένωσης στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, προσθέτοντας ότι ύστερα από αυτή την απόφαση, είναι εξασφαλισμένη πλέον η μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα του νέου Κέντρου από χρήματα του ΕΣΠΑ.

«Είναι μεγάλη επιτυχία για τον νομό. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία για τα ΑμεΑ, όταν σε έναν νομό που δεν υπήρχε απολύτως τίποτα από δομές, να ξεκινάμε τώρα, καλύπτοντας παιδιά απ’ όλο το νομό. Θα βγουν οι αντίστοιχες προκηρύξεις για την επιλογή του προσωπικού και για τα παιδιά που πρόκειται να πάρουμε.  Σαφώς εμείς θα βάλουμε πολύ περισσότερα απ’ ότι προβλέπει η άδεια λειτουργίας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις», είπε η κ. Μαροπούλου, εμφανώς ικανοποιημένη αφού φαίνεται ότι καρποφορούν οι προσπάθειες πολλών μηνών.

Και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Συνεχίζοντας η κ. Μαροπούλου είπε ότι γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια για να υλοποιηθούν στην και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αφού βγαίνει και νέο πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν και οι σχετικές υποδομές στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα