1ος ο Γρίβας στον 7ο Βαλλιάνειο – Έτρεξαν μικροί, μεγάλοι, αλλά και η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στον φετινό 7ο Βαλλιάνειο Αγώνα Δρόμου αφού οι αθλητές ξεπέρασαν τους 320. Συμμετείχαν πολλά μικρά παιδιά πολλά… μεγάλα παιδιά αλλά και σημαντικοί αθλητές όπως η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων και μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα, ο κ.α.

1ος ο Γρίβας και η Γαζέα

O Γεράσιμος Γρίβας
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στον αγώνα των 10 χλμ. ο Γεράσιμος Γρίβας τερμάτισε πρώτος με 37:19, ο Δημήτρης Μανίκας ήρθε δεύτερος με 38:04, ενώ το μεγάλο όνομα του αγώνα, η Πανελληνιονίκης Μάγδα Γαζέα ήρθε τρίτη στην γενική κατάταξη και 1η στις γυναίκες με 38:20.

Η Μάγδα Γαζέα

Η Γαζέα μάλιστα, αργότερα σε δηλώσεις της χαρακτήρισε τον Βαλλιάνειο Αγώνα Δρόμου ως «τον πιο ζεστό και φιλόξενο αγώνα που έχει τρέξει». Μια τέτοια δήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού γίνεται από μια πολύπειρη αθλήτρια με εμπειρία 15 χρόνων από αγώνες. Η Γαζέα έχει τρέξει 20 Μαραθωνίους σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως  Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Μεσογειακούς κ.α.

O Δημήτρης Μανίκας

Στην 4η και 5η θέση τερμάτισαν ο Θωμάς Δρακόπουλος και Γεράσιμος Πατρίκιος αντίστοιχα.

Πολλά παιδιά

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό όμως, είναι η μεγάλη συμμετοχή πολών μικρών παιδιών και μάλιστα στον μεγάλο αγώνα των 10χλμ.  

Πριν από τον μεγάλο αγώνα βέβαια έγιναν οι αγώνες των παιδιών που χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους, αλλά πήραν όλα μετάλλιο στο τέλος.

Στον αγώνα παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και του συμμετέχοντες και τόνισε ότι σε αυτούς τους αγώνες σημασία έχει, πάνω απ’ όλα, η συμμετοχή και όχι η νίκη.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα