22 Απριλίου εγκαινιάζεται το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ στο Ληξούρι


Την 1η Απριλίου ή τις πρώτες μέρες του ίδιου μήνα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο Κέντρο Διημέρευσης , στο Ληξούρι, ενώ στις 22 Απριλίου (Σάββατο πριν του Θωμά) θα γίνουν και τα επίσημα τα εγκαίνια.

Το Κέντρο αναμένεται να φιλοξενεί τελικά 20 παιδιά, αφού στα 16 που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ θα προστεθούν άλλα 4 που μπορεί να καλύψει ο σύλλογος «» που έχει και την όλη ευθύνη του έργου.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, η πρόεδρος του Υπερίωνα αποκάλυψε ότι όλα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και ήδη έχουν γίνει οι περισσότερες προσλήψεις επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η κ. Μαροπούλου είπε επίσης ότι υπήρξε δυσκολία στο να επιλεχθούν αυτοί που θα εργαστούν στο Κέντρο αφού υπήρξαν πολλές αιτήσεις και μάλιστα από καταξιωμένους επιστήμονες με πολλές περγαμηνές.

Ευχαρίστησε επίσης τη βουλευτή του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για τη βοήθειά της, ειδικά στο θέμα της εξασφάλισης ενός σχολικού λεωφορείου.

Στα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της δομής και τους τρόπου λειτουργίας ενώ και τα παιδιά που θα εξυπηρετούνται θα ετοιμάσουν μια παρουσίαση για το κοινό.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Σοφίας Μαροπούλου