Ειδήσεις για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες

Κατηγορίες: Αθλητισμός Γενικό Λύκειο Ληξουρίου Κεφαλονιά Μπάσκετ Σχολικοί αγώνεςΣτην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί μαθητές του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου για τις ημερομηνίες που ορίστηκαν από την Κέρκυρα για τους σχολικούς αγώνες μπάσκετ.

Οι ημερομηνίες αυτές ουσιαστικά τους έβγαζαν εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης παρά την πολύ καλή ομάδα που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα χαρτί που πήγε στο σχολείο εχθές το μεσημέρι, κι ενώ το σχολείο είχε ήδη σχολάσει, καλούσε, τόσο την ομάδα των αγοριών, όσο και των κοριτσιών, να φύγουν σήμερα (!)  για την Κέρκυρα ώστε να αντιμετωπίσουν τις ομάδες του ΕΠΑΛ Κέρκυρας.

Φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο και τα παιδιά πήγαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.

Το υπουργείο

Εκεί αποκαλύφθηκε ότι το πρόβλημα ουσιαστικά ξεκίνησε από το υπουργείο Παιδείας. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας είχε λάβει εδώ και 10 ημέρες τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων αλλά δεν ενημέρωσε τα σχολεία. Ο λόγος που δεν τα ενημέρωσε ήταν γιατί το υπουργείο έδινε μόνο προφορική διαβεβαίωση για την κάλυψη των εξόδων των μαθητών και καθυστερούσε χαρακτηριστικά να στείλει το αντίστοιχο έγγραφο. Ο κ. Μαρκάτος δεν μπορούσε να ενημερώσει το σχολείο εάν πρώτα δεν είχε εξασφαλίσει την μετάβαση των μαθητών και έτσι φτάσαμε τα παιδιά τελικά να ενημερωθούν μια μέρα πριν τον αγώνα. Φυσικά ήταν αδύνατο να μεταβούν ξαφνικά όλοι σήμερα στην Κέρκυρα. 

Τελικά, και μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να φύγουν αύριο Παρασκευή, προκειμένου να παίξουν το Σάββατο στην Κέρκυρα και, εφόσον προκριθούν, την Κυριακή να μεταβούν στην Λευκάδα για τον επόμενο γύρο. Η ομάδα των κοριτσιών της Κέρκυρας, μάλιστα, παραιτήθηκε από τους αγώνες.

Ρωτήσαμε τα παιδιά αν είναι ευχαριστημένα από αυτή την εξέλιξη και μας απάντησαν ότι εφόσον η προθεσμία έληγε στις 23 Μαρτίου επιθυμούσαν να δοθεί μια πιο μακρινή ημερομηνία ώστε να μην αναγκαστούν να φύγουν άρον-άρον, όμως όπως και νά 'χει θα πάνε στην Κέρκυρα και θα προσπαθήσουν για την πρόκριση. 


Σχόλια


Σχετικά άρθρα